Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.
Sprawa nie jest prosta, bo guma fabrycznie jest zawulkanizowana na kolektorze (króćcu) ssącym. Ale nie ma "ciśnienia", bo tam nie występuje ciśnienie tylko podciśnienie i wulkanizacja temat ogarnie... Będzie dobrze.
Tego typu rzeczy można naprawiać z dobrym skutkiem klejem do szyb samochodowych . Sąsiad świadczy takie usługi i jak potrzebuję to mi troszkę wyciśnie ( całej tubki szkoda na troszkę ) . W Cruiserku ,ale i w innych motorkach tym specyfikiem są uszczelniano - przyklejane doloty powietrza do filtrów.
DaJana Cruiser wrócił do domu... p.s. DaJanku, przyślij sms-em swój adres z kodem pocztowym... znalazłem selmenową uszczelkę pod licznik (w bagażniku )
Niedawno wyregulowałem luzy zaworowe ,były ciut za duże . Teraz ciekawostka ,okazało się ,że Cruiserek po regulacji deko więcej pali . W sumie dobrze ,bo te 2,3 to już mnie lekko stresowało , czy nie za uboga mieszanka . Jednak nie wiedziałem ,że luzy mogą mieć wpływ na spalanie w wtryskowcu , chyba że jeszcze wyczyściłem filtr powietrza i to może stąd .