Dookoła Polski.

Wycieczki krajowe i zagraniczne oraz relacje z ich przebiegu

Dookoła Polski.

Postautor: Grzeno dodano: 15 lip 2009, 19:18

BabaLuca pisze: Mieli małą przygodę z linką gazu od chininsona Grzesia ale chłopaki dali radę :oklasky:

Oj bo się będę gniewał CHININSONA Z DUŻEJ LITERY :czytaj:
Charlej Chininson/V-Stromx2/VN-900/NC750X
Awatar użytkownika
Grzeno
Klubowicz

Motocykl: CHARLEJ CHININSON/Vstrom/VN900
Tel. kom.: 792550845

Dookoła Polski.

Postautor: Dobry dodano: 15 lip 2009, 19:23

Z naszego spotkania nie ma za wiele do opowiadania.Siedzę na stołówce i wcinam kolacje a tu telefon od Łukasza-jestem w Ustce to kanapkę w kieszeń i biegiem przez płot.Niestety przyjąłem Łukasza na strzelnicy bo musiałem zmienić bosmana żeby chłop zjadł kolację.Zrobiłem kawkę którą wypił na stojąco :)) ,porobiliśmy trochę fotek,kąpieli zażyć nie chciał bo na Hel Mu było spieszno.Cała wizyta trwała może 20 min,ale był odwiedził i to się liczy :oklasky:
Obrazek
Awatar użytkownika
Dobry
Sympatyk

Motocykl: RoV250/XJ900/CBR1000F/Varadero
Tel. kom.: 505381119

Dookoła Polski.

Postautor: BabaLuca dodano: 15 lip 2009, 19:28

Grzeno pisze:
BabaLuca pisze: Mieli małą przygodę z linką gazu od chininsona Grzesia ale chłopaki dali radę :oklasky:

Oj bo się będę gniewał CHININSONA Z DUŻEJ LITERY :czytaj:

Grzeno wybacz blondynce :pliz: :pliz: :pliz:
Awatar użytkownika
BabaLuca
Forumowicz

Motocykl: plecak li jedynie

Dookoła Polski.

Postautor: Grzeno dodano: 15 lip 2009, 20:37

A więc wczoraj czekam na Łukasza we Władku jakieś 45 min dzwonię nic dzwonię i nic , aż Tamik zdenerwowany że ja Mu po nocach każę czekać na jakiś stacjach benzynowych a Nas nie ma ,a co ja mogę jak Łukasz nie daje znaku, życia . Czekam dalej .
W końcu dzwoni Ja szczęśliwy w końcu , a On Mi ładuje że stoi w Łebie zatarł moto, kołem nic, rozrusznikiem nic i zong , to Ja już :chopper2: do Łeby a On kawała Mi wywinął i czeka już we Władku , oczywiście na dzień dobry :ojoj: .
Polecieli My na Hell w pewnym momencie Łukasz miał zwida że pociąg jedzie na Niego aż się wystraszył :rotfl:
Wróciliśmy do mnie jakoś o godz 00.30 tego dnia razem jakieś 160 km.
Dziś polecieli my na jak to mówi Łukasz na jeszcze jeden upatrzony cypelek na Piaski ale piasku akurat tam mało było .
W drodze powrotnej jadę a tu nagle bbbbrrrrrrrrrrrruuuuuuuuuuuuuuhhhhhhh stop co jest tak nagle paliwo się Mi skończyło ale nie , pękła dodatnia linka gazu , ale wykorzystując ujemną doszliśmy do ładu ( i proszę się nie podśmiewać to moja pierwsza awaria w trasie z przebiegiem 12800 kkm takie żeczy się zdarzają )
A na pocieszenie dla Tych co Łukasz nie może odwiedzić dodaję fotę :
Obrazek
Charlej Chininson/V-Stromx2/VN-900/NC750X
Awatar użytkownika
Grzeno
Klubowicz

Motocykl: CHARLEJ CHININSON/Vstrom/VN900
Tel. kom.: 792550845

Dookoła Polski.

Postautor: tamik78 dodano: 15 lip 2009, 21:17

No Grzeno nie to że byłem zdenerwowany, ale spodziewałem się was nieco wcześniej niż sporo po północy :rotfl:
Jak odstawiałem motocykl na parking to już się ciemno robiło i stwierdziłem że mam źle światła ustawione (za blisko świecą), na dodatek podświetlenie prędkościomierza nie działa (ale to mniej ważne).
Za to na stacji kilka osób się dopytywało co to za motocykl taki był odpicowany :_hura"
Dzisiaj od rana niestety po bankach biegałem zamiast wypoczywać :gadula: a i tak bym za Wami nie nadążył, grunt że Luca jedzie twardo dalej :oklasky:
tamik78
Sympatyk

Motocykl: zielony

Dookoła Polski.

Postautor: abu dodano: 16 lip 2009, 01:47

Łukasz bierze kąpiel i lulu żeby dobrze odpoczął.
Awatar użytkownika
abu
Sympatyk

Motocykl: HONDA CRF 250L

Dookoła Polski.

Postautor: BabaLuca dodano: 16 lip 2009, 13:43

Luca oficjalnie dementuje co by miał zwidy, widział pociąg, widział tory i takiej wersji będzie się trzymał :D
Wyspał się porządnie u abu, pojadł okoni z patelni (własnoręcznie przez abu złowionych), zamoczył się w Śniadrwach i dalej śmigają z abu po okolicy.Teraz pozostaje tylko czekać na dokładniejszą relację abu.

Bilans wczorajszego dnia:
przejechanych ok 600 km
w niewyjaśnionych okolicznościach z moto ulotniły się: śpiwór i namiot -chyba miały już dosyć podróżowania z Lucą :mrgreen:
Awatar użytkownika
BabaLuca
Forumowicz

Dookoła Polski.

Postautor: abu dodano: 16 lip 2009, 14:40

Łukasz wyjechał wypoczęty. Od Augustowa będzie kierował się jak najbliżej granicy i dopiero jak się ściemni wjedzie ewentualnie na lepsze drogi i za jakimś tirem pomknie do Tomaszowa Lubelskiego do Lucjana. :buttrock:

Kilka zdjęć w chomiku.
Awatar użytkownika
abu
Sympatyk

Motocykl: HONDA CRF 250L

Dookoła Polski.

Postautor: Ikar dodano: 17 lip 2009, 09:43

Wczoraj na Shoutbox'ie około 10 meldowałem o burzy. Ostatni przelotny deszcz był około 12, tak że prognozowane całodniowe opady nie wystąpiły. Po 14 pojawiły się przejaśnienia i do wieczora pogoda poprawiała się. Tak że Luca pogodę miał dobrą. Jeżeli z Augustowa skierował się na Dąbrowę Białostocką i Sokółkę, to jestem ciekaw, jak przedarł się przez Puszczę Knyszyńską. Jedyna sensowna droga z asfaltem jest obłożona w Supraślu zakazem wjazdu ( często ignorowanym). Pozostałe drogi to bruki i szutry miejscami pokryte wąskim asfaltem.

Powodzenia i gratulacje.
:oklasky:
Awatar użytkownika
Ikar
Forumowicz

Motocykl: Junak M11 był ROMET R 250

Dookoła Polski.

Postautor: BabaLuca dodano: 17 lip 2009, 16:51

Luca wczoraj objechał wschodnie kresy, potem od Włodawy śmigał z Lucjanem, u którego spędził noc - dziękuję serdecznie Lucjan :oklasky:
Dziś razem dojechali prawie do Przemyśla. Teraz Łukasz jest w Kalwarii Pacławskiej - potem pojedzie w Bieszczady, Wetlina, Cisna, Daliowa i Sieniawa. A jutro wraca do domu :_hura"

-- Dzisiaj, 21:08 --

Luca właśnie dojechał do punktu wyjścia - czyli okrążył Polskę wzdłuż granic

Wszystkim, którzy trzymali kciuki, za to żeby się udała ta wyprawa, za ciepłe słowa, pozytywne fluidy, żarliwe modlitwy, tym którzy przygarnęli Lucę pod swój dach, tym, którzy nakarmili, napoili, posprzątali, towarzyszyli podczas podróży, wskazywali kierunki, służyli pomocą (uściski dla Gieni z Augustowa) i tym, o których zapomniałam serdecznie dziękuję, :oklasky: :oklasky: :oklasky:
mam u Was wszystkich wielki dług wdzięczności. Jeszcze raz wszystkich cieplutko ściskam. ewa
Ostatnio zmieniony 17 lip 2009, 22:19 przez BabaLuca, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
BabaLuca
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Podróże