close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Dookoła Polski.

Wycieczki krajowe i zagraniczne oraz relacje z ich przebiegu

Dookoła Polski.

Postautor: cejotka dodano: 18 lip 2009, 10:15

Naprawdę jestem pełna podziwu i gratuluję samozaparcia :oklasky:
Ewa - u Ciebie podziwiam stalowe nerwy i madrość :oklasky:
Awatar użytkownika
cejotka
Forumowicz

Motocykl: plecak

Dookoła Polski.

Postautor: Luca dodano: 18 lip 2009, 19:32

OBJECHAŁEM POLSKĘ DOOKOŁA :tango: :tango: :tango: :tango: :rad: :tango:
Udało się w siedem dni 4109km a cała wyprawa łącznie z dojazdem do granicy trwała niecałe dziewięć dni licząc piątek po pracy i na budziku naliczyło 4607km

Dziękuję wszystkim za wsparcie i pomoc w postaci dachu nad głową i jedzonka. Bez waszej pomocy było by mi o wiele, wiele trudniej.
Ci co trzymali kciuki też mnie wspierali bo miło było czuć, że nie jestem sam a największe podziękowania należą się mojej żonce BabaLucy :D za to, że mnie puściła na tą wyprawę oraz dzielnie znosiła moje drogowe szaleństwa, no i oczywiście Panu Bogu za opiekę na drodze :aniol:
Jak się pozbieram do kupy to będą fotki i mała relacja z wyprawy a na razie musicie uzbroić się w cierpliwość bo padam ze zmęczenia.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Dookoła Polski.

Postautor: marccoja dodano: 18 lip 2009, 20:52

Luca.Witamy calego i zdrowego ponownie na forum ,po tak morderczym wysiłku. :rad: :rad: :rad:
marccoja
Klubowicz

Motocykl: romet r-150 cruiser-250
Tel. kom.: 506935165

Dookoła Polski.

Postautor: scOti dodano: 19 lip 2009, 01:32

pogratulować - to może jakąś relacje zamieścimy na romet-r250pl ?:) w 7 dni dookola Polski :P
scOti

Dookoła Polski.

Postautor: Dobry dodano: 19 lip 2009, 15:24

:oklasky: :oklasky: :oklasky:
Obrazek
Awatar użytkownika
Dobry
Sympatyk

Motocykl: RoV250/XJ900/CBR1000F/Varadero
Tel. kom.: 505381119

Dookoła Polski.

Postautor: jacek dodano: 19 lip 2009, 17:04

gratulacje gratulacje gratulacje :oklasky: :oklasky: :oklasky:
jacek

Dookoła Polski.

Postautor: Luca dodano: 20 lip 2009, 08:46

Dzieki wszystkim za gratulacje aż się zaczerwieniłem :oops:
Pomalutku dochodzę do siebie, gdy adrenalina w domu mi odpuściła to ścieło mnie prawie na całą niedziele, mam jeszcze obolałe pewne części ciała ale nie jest tak źle. :D
Dokonałem małego rozrachunku i wyszło mi, żeby przejechać Jelonkiem 4607km musiałem zakupić 129L paliwka co daje około 600zł, czyli nie tak źle jak na tydzień szaleństwa na moto.
Średnie spalanie nie wyszło tak ładnie jak to ma miejsce u Nocka ale też mam powód do dumy bo Jelonek średnio spalił 2,8L/100km a wcale go nie oszczędzałem.
Wynik byłby znacznie lepszy gdyby nie Grzeno, on mi skutecznie popsuł średnią spalania przeganiająć mnie po Trójmieście z manetką na maxa. Naderwał sobie wtedy linkę gazu ale zasnąć na drodze mi nie dał :piwo:
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Dookoła Polski.

Postautor: jarb dodano: 20 lip 2009, 09:47

No cóż tylu już gratulowało to niech i moja skromna osoba to wyrazi:
:brawa: :rad: :_hura" :brawa: :buttrock:
Aaaaaaaaaa nie ma się co LUCA czerwienić - powinieneś być z siebie dumnu, no i oczywiście z małżonki która dzielnie trzymała z Tobą krok i na bieżaco nas informowała o Twoich podbojach.
Dla niej :kwiatek:
Jarek
Obyś tyle razy do domu wrócił, ile razy z niego wyjedziesz,,,
Awatar użytkownika
jarb
Sympatyk

Motocykl: Aktualnie rower
Tel. kom.: 883764001

Dookoła Polski.

Postautor: Jachu dodano: 20 lip 2009, 10:30

Teraz moje spóźnione gratulacje. Dopiero teraz nadrabiam zaległości po urlopie i przeczytałem coś tam nawyczyniał. Mam nadzieje że przeczytamy sprawozdanie z wyprawy :buttrock: w wersji książkowej jak Ci d..a odpocznie :rotfl: Jeszcze raz podziw i szacun.
Jachu

Dookoła Polski.

Postautor: Luca dodano: 20 lip 2009, 12:55

Jeszcze wspomnę coś na temat awarii bo pewnie coniektórych to interesuje.

Musiałem dokręcić lusterko bo przywaliłem nim w krzaczory w lesie i sie poluzowało.
Obrotomierz zaczął mi fiksować po tym jak rozstałem się z Grzenem ale potem się uspokoił (pewnie coś nie łączy).
Zamek w lewym kufrze mi się rozkręcił i musiałem przykręcić jedną śrubkę. (miałem kiedyś osadzić ją na kleju ale jakoś tak zeszło i się w końcu wykręciła podczas jazdy).
Dwa razy musiałem naciągać łańcuch i to były te dwa razy po deszczu. Deszcz wypłukuje olej i momentalnie zaczyna się rozciągać.
Gdy padało to smarowałem dwa razy dziennie a jak nie padało to tylko raz.
To tyle z awarii :D , po prostu tak zasuwałem, że Jelonek nie miał czasu się zepsuć :D
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Podróże