Instrukcja obsługi i OC

Instrukcja obsługi i OC

Postautor: plaski dodano: 20 lip 2009, 15:49

Witam serdecznie. Jestem świeżym użytkownikiem forum i mam kilka pytań przed zakupem Rometa r250. Czy macie może gdzieś instrukcje obsługi do niego w formie elektronicznej, bo nigdzie nie mogę zdobyć. Chciałbym się z nią zapoznać przez zakupem. Czy w jakimś schowku zmieści się kask, czy trzeba mieć go zawsze przy sobie? Po drugie chciałbym zapytać o procedurę rejestracji. Od razu po wyjściu z salonu idę do Wydziału Komunikacji i później kupuje OC i mogę jeździć? Czy potrzebuje jeszcze jakieś dodatkowe przeglądy? A jak już jesteśmy przy OC, to może orientujecie się jakie towarzystwa mają w ofercie OC na motory? Ja znalazłem tylko PZU i LINK4.
plaski

Instrukcja obsługi i OC

Postautor: Romeciarz dodano: 20 lip 2009, 17:57

Hejka. Spróbuj http://www.romet-r250.pl/ tam trochę się dowiesz. A w zasadzie każda firma ma możliwość ubezpieczenia OC. Ja na przykład ubezpieczyłem moto w HESTII, tam gdzie mam samochód i z tego względu dostałem zniżkę dodatkową. Kask do R250 nie zmieści się, no chyba, że kupisz duże skórzane kufry boczne. Bagażnik tylny w ofercie nie występuje
Aby zakręty były proste
Awatar użytkownika
Romeciarz
Klubowicz

Motocykl: R 250; Hyosung,R 1100 RT -były

Instrukcja obsługi i OC

Postautor: plaski dodano: 20 lip 2009, 22:20

Dzięki kolego. Już przeglądałem tą stronkę. Bardzo pomocna. W takim razie będę musiał zadzwonić do mojego ubezpieczyciela. A w takim razie, nie boicie się zostawiać kasków na moto, czy zabieracie je zawsze ze sobą?
plaski

Instrukcja obsługi i OC

Postautor: jarb dodano: 20 lip 2009, 22:30

Do tzn. spłuczek czyli oryginalnych kufrów mieści się przede wszystkim kask "orzeszek".
Ja taki mam ze sobą zawsze w razie potrzeby przewiezienia niezaplanowanego pasażera.
A jeżeli chodzi o ubezpieczenie to był już taki temat na forum. Ja ubezpieczałem w PZU gdzie na podstawie mojej polisy z auta (zawartej w compensie) uznali mi wszystkie zniżki.
:motor:
Jarek
Obyś tyle razy do domu wrócił, ile razy z niego wyjedziesz,,,
Awatar użytkownika
jarb
Sympatyk

Motocykl: Aktualnie rower
Tel. kom.: 883764001

Instrukcja obsługi i OC

Postautor: plaski dodano: 20 lip 2009, 22:37

A co robisz z kaskiem swoim na postoje? Zostaje z motorkiem, czy chodzisz z nim cały dzień po mieście? :)
plaski

Instrukcja obsługi i OC

Postautor: jarb dodano: 20 lip 2009, 22:47

Przyzna, że noszę go ze sobą.
Jarek
Obyś tyle razy do domu wrócił, ile razy z niego wyjedziesz,,,
Awatar użytkownika
jarb
Sympatyk

Motocykl: Aktualnie rower
Tel. kom.: 883764001

Instrukcja obsługi i OC

Postautor: Kubrick dodano: 21 lip 2009, 00:17

Witam kolegę z NS. Moto mam ubezpieczone w PZU, ale można znaleźć taniej. A co do kasku to jw. - noszę ze sobą.
Awatar użytkownika
Kubrick
Klubowicz

Motocykl: RometR-150->KawasakiVN800CL

Instrukcja obsługi i OC

Postautor: plaski dodano: 21 lip 2009, 08:20

No proszę. Jak miło spotkać tu kogoś z okolic. Jeszcze w dodatku płeć piękna. Bardziej w Sączu czy w Krk jeździsz? A jeszcze takie niedyskretne pytanie. Motorek masz na siebie i masz całe OC na siebie? Jaka jest mniej więcej składka? Kupowałaś motorek w NS? Jest gdzieś jakiś rozsądny salon z serwisem w NS?
plaski

Instrukcja obsługi i OC

Postautor: andrzej dodano: 22 lip 2009, 21:32

Dzisiaj ubezpieczałem swojego Jinluna w TUW (Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych)
Mam komplet zniżek i za cały rok OC zapłaciłem 40 zł.
Awatar użytkownika
andrzej
Klubowicz

Motocykl: VStrom 650 (był R-250,NT-650)

Instrukcja obsługi i OC

Postautor: Leon7112 dodano: 22 lip 2009, 21:41

andrzej pisze:Dzisiaj ubezpieczałem swojego Jinluna w TUW (Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych)
Mam komplet zniżek i za cały rok OC zapłaciłem 40 zł.

Andrzej ta kwota to jest z NW czy bez ?, bo jeśli bez to ja też mam 40 zł w PZU.
Awatar użytkownika
Leon7112
Forumowicz

Motocykl: Hyosung ST-7, ZZR 600
Tel. kom.: 663914803

Następna

Wróć do Jinlun/Romet 250