close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

2026

Wycieczki krajowe i zagraniczne oraz relacje z ich przebiegu

2026

Postautor: jacek.rc dodano: 08 maja 2026, 08:42

Maj , za mną już pierwsze spotkanie " w drodze" z częścią z wielce Szanownego grona KCM , w Zrębicach i później "pod dzbanami" :D :D :D .Więc próbując kontynuować " historię , która trwa " zakładam posta z tegoroczną nazwą :motor: . Post jak zwykle otwarty dla wszystkich ,którzy chcą się podzielić planami ,choć wiem ,że raczej skryci jesteście i przez to szału nie ma _bezradny . Jednak jak rozmawiałem w folwarku , to są ludzie ,którzy tu zaglądają , więc lecimy . No niestety na forum nie ma lajków ,polubień , ani innych profitów ,ale jest klimat :swir: . Jadąc właśnie do Zrębic ,postanowiłem ,jako że ko klub chińskich motocykli , pojechać moim ( dla mnie kultowym) Cruiserkiem . W drodze dostałem prezent w postaci wykręcenia przez niego ,początku mojego pesela https://photos.app.goo.gl/T9ggEExet1KYQip9A . Wszystko działo się bardzo dynamicznie , dosłownie przed zjazdem z autostrady ,gdzie nie mógł bym się zatrzymać _boisie , jednak się udało :_hura: .
Dobra koniec ściemniania , teraz o planach wyjazdowych . Ostatni weekend maja wyruszam do Grecji . Tak mi wcześnie urlop w tym roku wypadł ,jednak obserwując prognozy pogody ,tam powinienem się załapać na ciepełko ,czyli to co tetryk lubi najbardziej :D . Wyjazd na około 10 dni , na półwysep Chalcydycki i zaczynam na Athos -ie . Właśnie wczoraj kończyłem przegląd osiołka ,który ma mnie tam zawieźć https://photos.app.goo.gl/THa7bRCUa5YFvcui7 .
Jeszcze raz zapraszam do dzielenia się planami :motor: .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Re: 2026

Postautor: Szubi dodano: 08 maja 2026, 10:08

to ja chyba też już tetryk, bo ciągnie mnie do słońca :)
U mnie w tym roku operacja Bella Toscana :motor: . Prawie wszystko już ogarnięte, zarezerwowane itp. Zostały ostatnie szczegóły. W przeciwieństwie do bałkańskiej przygody, gdzie codziennie był inny nocleg, inne państwo itd. głównie objazdówka, to w tym roku bardziej stacjonarnie. Pierwsze 3 dni to głównie dojazd do Toskanii lecz przez ciekawe miejsca po drodze, czyli Czeski Krumlov, Grossglockner, Wenecja. Potem 10 dni w Toskanii na jednej kwaterze jako bazie wypadowej. Powrót to 4 dni przez Gardę, Gavię, Stelvio, Ga Pa, Pragę i do domu.
Największe szczęście w świecie, na końskim i motocyklowym siedzi grzbiecie . . .
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Motocykl: Fernando

Postautor: Luca dodano: 08 maja 2026, 11:34

jacek.rc pisze:... Właśnie wczoraj kończyłem przegląd osiołka ,który ma mnie tam zawieźć https://photos.app.goo.gl/THa7bRCUa5YFvcui7 .

Ale coś tam jeszcze do niego przykręcisz, czy takim będziesz jechał :cwaniak: :rotfl:
Może chociaż siedzenie zamontuj ;)
Udanej pogody na wyjazd :chopper2:
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: Luca dodano: 08 maja 2026, 11:39

Szubi pisze:... Pierwsze 3 dni to głównie dojazd do Toskanii lecz przez ciekawe miejsca po drodze, czyli Czeski Krumlov, Grossglockner, Wenecja. Potem 10 dni w Toskanii na jednej kwaterze jako bazie wypadowej. Powrót to 4 dni przez Gardę, Gavię, Stelvio, Ga Pa, Pragę i do domu.

i to jest bardzo dobry plan :buttrock:
Powodzenia w realizacji :)
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Postautor: jacek.rc dodano: 09 maja 2026, 08:18

Luca pisze:Ale coś tam jeszcze do niego przykręcisz, czy takim będziesz jechał

To miał być taki autorski projekt " jak zrobić bobera z adwenczera " _boisie . Chociaż , niestety czasy ładnych motocykli odchodzą _bezradny i w takim " wyrośniętym skuterze " jak te motocykle nazywa Iza , niczego nie da się upięknić , one są po prostu " praktyczne " . Ty na pewno też tak miałeś ,że wyjazd swoje początki miał już podczas przygotowywania sprzętu . Teraz śmigasz Nr 1 w świecie motocykli ,to już nie musisz ,ale kiedyś ... .
Szubi pisze: autor: Szubi dnia: wczoraj, 09:08

to ja chyba też już tetryk, bo ciągnie mnie do słońca
U mnie w tym roku operacja Bella Toscana

Super ,że się udało , pamiętam o tych planach na Toskanię . Kraina pięknych widoków https://photos.app.goo.gl/XkBAWBqWg8oYYRic9 ,jednak zdecydowanie lepsza do "smakowania " we dwójkę ,czyli tak jak jedziecie https://photos.app.goo.gl/3YgCcmLPVCB8V5F26. Moja Toskania ,to albo samotnie ,albo w większym męski gronie , albo na powrocie z Jacorem ( jednak nie o take pare mi chodziło _boisie :rotfl: ) . Gdybym mógł coś polecić ( wstęp był darmowy) ,sprawdź czy miasteczko Pontedera jest gdzieś na waszej trasie i jak co ,to jest tam muzeum Piaggio i Vespy . Można się ochłodzić podczas wycieczki , a pokazane tam motocykle wyścigowe na pewno pobudzą wyobraźnię https://photos.app.goo.gl/7upPkiX8NF6QxdG88 .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Postautor: Luca dodano: 11 maja 2026, 15:05

jacek.rc pisze:... Teraz śmigasz Nr 1 w świecie motocykli ,to już nie musisz ,ale kiedyś ... .

'Śmigasz' to tak barwnie powiedziane :D
U mnie się sprawdziła stara zasada, że im teoretycznie lepszy motocykl, tym mniej się jeździ _bezradny
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Postautor: Szubi dodano: 12 maja 2026, 10:12

tym razem jedzie z nami jeszcze jeden motocykl :bike05: :bike01:

przed wyjazdem czeka mnie jeszcze duży serwis, który może być droższy niż sam wyjazd w przeliczeniu na osobę _boisie Nowe opony już zakupiłem. Stare być może dałbyby radę, ale na końcówce bieżnika nie chcę śmigać na serpentynach.

Trzeba się też jeszcze trochę podszkolić w jeździe. Na jednym szkoleniu już byłem, a tydzień przed wyprawą jadę jeszcze na Biblię zakrętów na torze w Bydgoszczy. Generalnie nóżkami przebieram i już chciałbym wskoczyć na tego byczka, sprzęgło, jedyneczka i przed siebie :motor:
Największe szczęście w świecie, na końskim i motocyklowym siedzi grzbiecie . . .
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Postautor: Luca dodano: 12 maja 2026, 10:15

Szubi pisze:tym razem jedzie z nami jeszcze jeden motocykl :bike05: :bike01:

Kupiłeś Szubince motocykl :wielkieoczy:
:D
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Postautor: Szubi dodano: 12 maja 2026, 12:39

Luca pisze:
Szubi pisze:tym razem jedzie z nami jeszcze jeden motocykl :bike05: :bike01:

Kupiłeś Szubince motocykl :wielkieoczy:
:D

nie wiem jakim cudem _bezradny ale cały czas jesteśmy w stanie załadować się na jeden motocykl :D
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Postautor: jacek.rc dodano: 11 cze 2026, 07:38

Ja właśnie zakończyłem moją tegoroczną ,główną wycieczkę motocyklową . Tak jak pisałem padło w tym roku znowu na Grecję , a dlaczego ?? ? Od zimy obserwowałem pogodę w Europie i nie pasowały mi bardzo małe opady śniegu w Alpach . Praktycznie zerowe ,a wszystko zmieniło się pod koniec zimy ,kiedy to ich dosłownie zasypało . No i niestety trwa to do teraz . pogodę śledzę nie tyle na prognozach ,co obserwuję kamerki (tam gdzie są ) . No i jak teraz widzę ,że https://www.bergfex.com/stilfser-joch-o ... ams/c4770/ , albo http://www.bergfex.pl/skiheiligenblut/webcams/c6509/ , to wiem że mi się udało :_hura: https://photos.app.goo.gl/UqdZk6NfSxV62GLq8 . Chociaż z domku wyjeżdżałem w deszczu i tak 400 km dalej dopiero wyjrzało słonko .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Następna

Wróć do Podróże