przerywacz kierunkowskazów

Postautor: Kris dodano: 21 wrz 2009, 21:08

Nie wiem jak u Was, ale w Zipp Raven przerywacz kierunkowskazów znajduje się właśnie pod siedzeniem kierowcy. Aby się do niego dostać należy oczywiście podnieść siedzenie do góry, a następnie wyjąć plastikowy zasobnik na narzędzia. W okolicy tylnego błotnika znajdują się dwa plastikowe pudełeczka: mniejsze to przerywacz, a większe to moduł zapłonowy. Przerywacz kosztuje 12 zł i można go kupić w każdym sklepie motoryzacyjnym / takie same używane są np. w skuterach / :cwaniak:

-- Dzisiaj, 21:11 --

eNgine pisze:W romecie R250 przerywacz wygląda podobnie jak ten: http://moto.allegro.pl/item727684829_pr ... 2piny.html
i znajduje się za lewą pokrywą komory filtra powietrza.

U mnie w zippie za to przerywacz wygląda tak: http://moto.allegro.pl/item716804573_da ... kazow.html
i znajduje się pod siedzeniem, konkretnie trzeba wyjąć półkę na narzędzia - pod nią znajduje się stelarz na którym jest zamocowany przerywacz (2 styki) oraz moduł zapłonowy - dużo większa czarna kostka z większą ilością styków.

Przy okazji opiszę swój problem: miałem taki dziwny efekt, że w zakresie 4-5 tysięcy obrotów migacze zaczynały mi bardzo szybko migać, powyżej i poniżej tego zakresu było ok.
Sprawdziłem całą elektrykę omomierzem, masę, wszystkie żarówki i styki łącznie ze stabilizatorem napięcia i nic nie znalazłem. W końcu kupiłem nowy przerywacz (30 zł) podmieniłem i już tego efektu nie ma - myślałem że takie proste urządzenie jak przerywacz nie może głupieć w zależności od obrotów - jak widać i takie uszkodzenia się zdarzają :).

Cześć Engine! widzę, że już to opisałeś tak jak trzeba! :dobrarobota:
Awatar użytkownika
Kris
Sympatyk

Motocykl: Zipp Raven
Tel. kom.: 501963905

Postautor: skopi dodano: 24 wrz 2009, 17:03

HEHE ZADEN NIE TRAFIŁ :)) przerywacz był pod zbiornikiem niewidoczy z dołu , (w serwisie w bydzi powiedzieli ze musi być w reflektorze "bo kable tam wchodzą od kierunkowskazów skoro nie ma pod siedzeniem) więc się wk.....e i zdjąłem zbiornik .okazało się że kondensator miał zimny lut teraz gra i buczy. :chopper:
Awatar użytkownika
skopi
Forumowicz

Motocykl: Fastran FR250-3
Tel. kom.: 792108065

Postautor: Dziadek dodano: 24 wrz 2009, 19:05

Kolego kto szuka ten znaidzie hahaah niepamietam dokladnie ale jakis motorower tak ma pod bakiem ale sam znalazles
Dziadek

Postautor: mike_russ dodano: 24 wrz 2009, 21:44

Ta daa! :oklasky: Szukajcie a znajdziecie, kto pyta nie błądzi... :rotfl: Najważniejsze, że już działa :))
Awatar użytkownika
mike_russ
Sympatyk

Motocykl: Zipp Raven "Dzikus"
Komunikator: GG 13140250

Postautor: LEFTHANDY dodano: 07 paź 2009, 19:44

Ja też mam tam.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Poprzednia

Wróć do Lifan LF-250