dorplas pisze:...najlepsza nauka to docieranie samego siebie bez polepszaczy, wtedy najwięcej się pamięta
żołnierz pisze:Ja nic nie czytałem o bezpiecznej jeździe,moim zdaniem nie można nabijać sobie głowy teorią bo podczas niebezpiecznej sytuacji za dużo zaczniesz się zastanawiać a reakcja musi byc natychmiastowa i spontaniczna nie ma czasu na zastanawianie się.Jeżeli będziesz dużo jeździł na jednym motocyklu to sam wyczujesz jak sie zachowuję,jak reaguje na poszczególne sytuację.Nie mówię że przeczytanie i przyswojenie pewnych informacji jest błędem ale na pewno trafią się ludzie którzy przez zimę będą czytać i na sezon wyskoczą ich zdaniem perfekcyjni kierowcy i to stwarza zagrożenie nie tylko dla nich.Czytać należy ale nie zapominajmy zweryfikować tej wiedzy pod siebie i swoje moto
mlynaszz pisze: ilu z was jeździ z palcami na heblu?Ja właściwie cały czas.
dorplas pisze:mlynaszz pisze: ilu z was jeździ z palcami na heblu?Ja właściwie cały czas.
a w jakim celu? że niby szybsza reakcja na hebel? nie no aż tak zdesperowany nie jestem, wolę trzymać się manetki jak ją odkręcam![]()
Wróć do Szkoła bezpiecznej jazdy
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości