PROBLEM ZE SWIECAMI

PROBLEM ZE SWIECAMI

Postautor: piotrek19835 dodano: 05 mar 2010, 02:14

Witam jestem szczesliwym posiadaczem Rometa r 250. Od samego poczatku mam problem ze swiecami, to znaczy swiece nie wypalaja sie na ceglany kolor sa czerne odymione i co chwile padaja , z poczatku myslalem ze to wina swiec wymienilem je juz kilka razy ale problem pozostal . Pytalem w serwisie w czym tkwi przyczyna to mi odpowiedzieli ze ten typ tak ma i nic nie da sie zrobic :( Czy moze tu pomoc regulacja zaworow lub gaznika?? Czy mial ktos taki przypadek i jak to naprawic ??
piotrek19835

PROBLEM ZE SWIECAMI

Postautor: tregas dodano: 05 mar 2010, 10:21

W sumie ja też mam czarne świece.
Ale ostatnio zmieniłem na irydowe, wyregulowałem gaźniki(Podciśnienia) i zawory.
NO i teraz czekam na trochę pogody żeby przejechać trochę km i zobaczyć czy to pomogło
tregas

PROBLEM ZE SWIECAMI

Postautor: eNgine dodano: 05 mar 2010, 12:29

Regulacja gaźnika wskazana, zawsze się przyda, tak samo regulacja zaworów - ale to że padają obydwie naraz - może warto sprawdzić elektrykę, cewki zapłonowe, kable z fajkami, ładowanie akumulatora, styk masy.
Jeżeli masz możliwość to sprawdź jeszcze te niby padnięte świece w innym motocyklu, być może wcale nie padają, a przyczyna leży gdzieś indziej.

Poczekaj też jeszcze na wypowiedzi bardziej doświadczonych ode mnie osób.

Panu serwisantowi zaś gratuluję wiedzy i podejścia! Doskonale odstrasza potencjalnych klientów, no ale przecież jak chińczyk i na gwarancji to mu się nie opłaca wogóle zaglądać bo jeszcze się rozpadnie. Więc proponuję poszukać innego serwisu, ale najpierw poszukać samemu przyczyny.
Awatar użytkownika
eNgine
Sympatyk

Motocykl: Honda NC700XA
Tel. kom.: 503365832

PROBLEM ZE SWIECAMI

Postautor: szesnasty dodano: 05 mar 2010, 16:50

Kup o jeden stopień cieplejsze od tych co masz.
Barwa wypalenia powinna wrócić do normy.
Awatar użytkownika
szesnasty
Forumowicz

Motocykl: Heroway CXM250A

PROBLEM ZE SWIECAMI

Postautor: piotrek19835 dodano: 05 mar 2010, 18:24

Dzieki za pomoc :oklasky:
Nie wiecie gdzie mozna kupic swiece irydowe do r 250, lub jaki symbol swiec pasuje do tego modelu ???
piotrek19835

PROBLEM ZE SWIECAMI

Postautor: dorplas dodano: 05 mar 2010, 18:35

na pewno do czyszczenia i regulacji gaźnik, zaworki także przyda się wyregulować i sprawdź linkę ssania czy cofa do końca i ma jakiś luz a temat świec poszukaj :czytaj: na forum bo nie raz był poruszany
----------------------------------------------------------------------------------
Myśl Za Dużo! a stworzysz problem, którego wcześniej nie było!
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

Motocykl: NIGHTHAWK 750S
Komunikator: GG 827772

Wróć do Jinlun/Romet 250