Instalacja wkładu lampy przedniej od URSUS-a (H4)

Postautor: skopi dodano: 28 lut 2010, 19:16

grzenio pisze:Może ktoś poleci jakiś przełącznik do świateł, chcę zrobić oddzielne włączanie lightbarów

jedynie poprzez przekażnik dodatkowy
Awatar użytkownika
skopi
Forumowicz

Motocykl: Fastran FR250-3
Tel. kom.: 792108065

Postautor: slick dodano: 02 mar 2010, 13:42

grzenio pisze:Może ktoś poleci jakiś przełącznik do świateł, chcę zrobić oddzielne włączanie lightbarów

Oblicz czy Ci alternator wydoli na lightbary i światło drogowe jednocześnie - jesli nie to mozesz zrezygnowac ze światła drogowego w lampie.
slick

Postautor: skopi dodano: 05 mar 2010, 22:14

ymierzyłem wszystko- wkład nowy idealnie pasuje rozmiarem do szybki z chinola -tylko trzeba ściąć wewnętrzny kołnierz na obwodzie o 1 cm, własnie kombinuję czym t wyciać , ba tacza bosza odpada za wysokie obrody i stopi plastyk, brzeszczot nie wejdzie , chyba coś własnej roboty trzeba bedzie wykombinować , lub narozgrzanym drucie ciąć z zpasem i ewantualnie doszlifować
Awatar użytkownika
skopi
Forumowicz

Motocykl: Fastran FR250-3
Tel. kom.: 792108065

Postautor: Dobry dodano: 06 mar 2010, 09:08

Też mam ten sam problem :)) ,chyba najlepsiejszy będzie ten za 35 zł szukałem, na allegro ale nic ciekawego nie ma,ewentualnie można się pokusić do podłączenia zamiast odcięcia zapłonu zawsze można gasić moto kluczykiem (w tedy przełącznik zbędny) ale jak ja będę strzelał z tłumika podczas jazdy bo na postoju problemu nie będzie _bezradny
Obrazek
Awatar użytkownika
Dobry
Sympatyk

Motocykl: RoV250/XJ900/CBR1000F/Varadero
Tel. kom.: 505381119

Postautor: grzenio dodano: 06 mar 2010, 14:11

żołnierz pisze:

Też mam ten sam problem :)) ,chyba najlepsiejszy będzie ten za 35 zł szukałem, na allegro ale nic ciekawego nie ma,ewentualnie można się pokusić do podłączenia zamiast odcięcia zapłonu zawsze można gasić moto kluczykiem (w tedy przełącznik zbędny) ale jak ja będę strzelał z tłumika podczas jazdy bo na postoju problemu nie będzie _bezradny

Żołnierz to jest kurna dobra myśl... ja i tak zazwyczaj gaszę kluczykiem bo i tak od razu wyjmuje kluczyk... a do tego kabelki od odcięcia zapłonu pociągnąć gdzie indziej i zrobić z tego ala zabezpieczenie typu właśnie odcięcie zapłonu tylko w innym ukrytym miejscu...
Awatar użytkownika
grzenio
Forumowicz

Motocykl: Black Star

Postautor: Niebieski dodano: 06 mar 2010, 15:25

Przełącznik od odcięcia zapłonu z kierownicy i ja myślałem zaadoptować pod inną funkcję, ale po wypadku kiedy kluczyk w stacyjce mi się złamał już tak często o tym wyłączniku nie myślałem. Fakt, że jeśli będziesz miał jednak przełącznik do odcięcia gdzieś ukryty rozwiązywałby ten problem :dobrarobota:
A ukryty przełącznik może być jakikolwiek, na kulistość ziemi (wygląd) to nie wpłynie :))
Awatar użytkownika
Niebieski
Klubowicz

Motocykl: brak
Tel. kom.: 604956970

Poprzednia

Wróć do Jinlun/Romet 250