Witaj. Jeśli chodzi o zakup Rometa, to ja jako urzytkownik jestam za. Ja swojego nabyłem w ubiegłym roku, do chwili obecnej mam na budziku ponad 5000 km

.Wydaje mi się że trafiłem porządnie poskładany egzemplarz

. Do tej pory nic mi się nie urwało, nic nie odkręciło. Na początku były problemy ze znalezieniem luzu, wkurzające wibracje i problem ze świecami. Problemy ustąpiły po około 1500 km i regulacji na serwisie. Zmieniłem ustawienia zaworów, jedną świece mam NGK drugą BOSCH a moto cyka jak zegarek

. Łożyska w piastach mam orginalne nawet nie wiem jakie, podobno opony są nie najlepsze szczególnie na mokre drogi, ale troche km zrobiłem w deszczu i wydaje mi sie że jest O.K (w/g mnie). Robię traski około 200-300 km zawsze z kimś jak nie żona to syn, zaliczyłem Pomorze, zachaczyłem o Czechy, kawałek Polski się zjeździło i nigdy mnie nie zawiódł. Oczywiście mocy ciót mało, ale cóż to tylko 250, we dwójkę spokojnie daje radę.Nawet gdy kupię następne moto ten zostaje w rodzinie, zwłaszcza że żona zapragneła mieć prawko, a syn to na bank. Będzie służył do nauki . Niech gadają że chiński, znajomi też tak mówili a teraz im żal dupe ściska

że siadam i jadę mimo że chińskie.Wejdź na dział ; Nasze Motocykle ; poczytaj opinie i zdecydujesz czy to jest to. Wg mnie jest to porządne moto, a z ewentualnymi niedociągnięciami sam sobie poradzisz.