Mocniejsze kierunkowskazy

Postautor: Largo dodano: 07 sie 2008, 22:52

Pamiętam, że jak Luca wymienił na LEDy to pisał, że święcą jaśniej i widać z daleka... To jednak za słabo? Ja tez myślałem o tej wymianie wszystkich żarówek na LEDy - oprócz przedniej lampy rzecz jasna ;p Tam chce włożyć klosz od Ursusa i żarówkę Philips H4 motovision.
To jak z tymi LEDowiymi kierunkami jest? Warto? Luca napisz jak Ci się to sprawuje.
Largo

Postautor: Largo dodano: 07 sie 2008, 22:59

Przepraszam - już znalazłem temat kierunków :D
Largo

Postautor: andrzej dodano: 26 sie 2008, 21:02

Jak dla mnie LEDy w kierunkowskazach Lucy były do bani.
Raz że kierunkowskazy mrugały szybko i krótkim światłem, dwa że nie były dość widoczne a poza tym nie wypełniały całkowicie swoim światłem klosza kierunkowskazu tylko świeciły w jego środku.
To samo u Tomka CJT7. Zamiast normalnej żarówki miał wkręconą LEDową w tylnej lampie.
Ciężko było rozróżnić kiedy nacisnął STOP.
Trochę to jest niebezpieczne.

Według mnie nie powinno stosować się żarówek LED.
Normalne dają lepsze i skuteczniejsze światło. A ich wytrzymałość nie jest aż taka zła.
Awatar użytkownika
andrzej
Klubowicz

Motocykl: VStrom 650 (był R-250,NT-650)

Postautor: Largo dodano: 26 sie 2008, 21:21

Myślę, że zanim coś zmienię w moim przyszłym moto, obejrzę jak to działa u innych. Teraz na necie chodzą te LEDy choinkowe, które są mocne i dają światło na około, więc może to jest alternatywa...Choć niewątpliwie droga - od 20 do 45 zł za żarówkę!!!
Te za 10zł można wziąć na ryzyko i sprawdzić jak komu pasuje. Jedni piszą, że świeci lepiej niż zwykłe żarówki. Szybkość mrugania to już sprawa przerywacza:

Obrazek
Elektroniczny przerywacz do kierunkowskazów LEDowych - 45zł
Largo

Wróć do Jinlun/Romet 250