Dziwne stuki podczas jazdy.

Postautor: Piotrek TG dodano: 05 wrz 2010, 21:55

Witam. Szkoda, że wcześniej mnie tu nie było bo mógłbym od razu podzielić się doświadczeniem. Ja również miałem problemy z dziwnymi stukami jak u Oleńki. Zwłaszcza przy jeździe z moją lepszą połówką.
Przyczyna również ta sama, czyli obijający się łańcuch o osłonę. Po jakimś czasie mi go naciągnęli i wszystko wróciło do normy.
Ponoć te typy tak mają ;-) .
Awatar użytkownika
Piotrek TG
Forumowicz

Motocykl: Zipp Roadstar V250 '10

Postautor: oleńka dodano: 05 wrz 2010, 22:43

Piotrek TG pisze:Witam. Szkoda, że wcześniej mnie tu nie było bo mógłbym od razu podzielić się doświadczeniem. Ja również miałem problemy z dziwnymi stukami jak u Oleńki. Zwłaszcza przy jeździe z moją lepszą połówką.
Przyczyna również ta sama, czyli obijający się łańcuch o osłonę. Po jakimś czasie mi go naciągnęli i wszystko wróciło do normy.
Ponoć te typy tak mają ;-) .

U mnie po naciągnięciu łańcucha przez chwilę nic się nie działo, ale potem stukało sobie mile dalej, tyle że już z mniejszą werwą ;). Łańcuch sprawdziłam, wszystko ok. Więc się uważniej przyjrzałam i zobaczyłam, że zbyt blisko łańcucha mam taką czarną blachę pod osłoną łańcucha. Podgięłam trochę i już jest ok. :).
Awatar użytkownika
oleńka
Sympatyk

Motocykl: moto zastępcze HD :D
Komunikator: GG3705538

Poprzednia

Wróć do Zipp Roadstar