Michoł pisze:Pakeroso Kask kupiłem w sklepie. Dałem 670zł.
Michoł pisze: Lopez73 ma słusznego pisząc że trochę uwiera pasek przy szczęce. Chociaż jak się dobrze ułoży i równo podsunie te poduszki pod pasek to raczej nie przeszkadza.
pakeroso pisze:Jednak skusiłem się na tego Airoh® SV55-S Sport z motoakcesoria.pl i stałem się jego szczęśliwym posiadaczem.
Kask jest bardzo fajny, choć faktycznie ma wady - pasek zamiast wygodnie opinać podbródek układa się za blisko krtani, szyba okrutnie paruje przy postoju, no i początkowo ciężko się go zakłada, a przy ściąganiu wyrywa uszy. Na szczęście po krótkim czasie lepiej ułożył się na głowie, stał się nieco bardziej elastyczny, choć bolą mnie jeszcze uszy, bo za bardzo dociska mi je do oprawek bryli![]()
Podsumowując, wart jest jednak tej ceny i gdybym cofnął się w czasie kupiłbym chyba ponownie właśnie tą skorupkę.

pakeroso pisze: ... pasek zamiast wygodnie opinać podbródek układa się za blisko krtani, szyba okrutnie paruje przy postoju, no i początkowo ciężko się go zakłada, a przy ściąganiu wyrywa uszy. Na szczęście po krótkim czasie lepiej ułożył się na głowie, stał się nieco bardziej elastyczny, choć bolą mnie jeszcze uszy, bo za bardzo dociska mi je do oprawek bryli.

żołnierz pisze:Jak mam już założony kask i wkładam okulary to nie nasuwam je za uszy tylko biorę je pod skosem i zauszniki są nad uchem.
Michoł pisze:Eee no. Co wy tu opowiadacie że szyba paruje? No przecież kurde w zestawie jest naklejka na szybę antyfoga!
Nie wieże w to że w pudełku od SV55 S nie ma tej naklejki. Skoro ja ją mam, to musi być.
to nie wiem skąd masz te folie ...Wróć do Szkoła bezpiecznej jazdy
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość