Rekordowy przebieg Jinluna

Postautor: Luca dodano: 22 sie 2008, 21:30

Miałem jeszcze maleńki niedosyt jazdy na moto po naszej wyprawie i moja wspaniałomyślna żonka zprezentowała mi cały wczorańszy dzień tylko dla mnie.
Trochę zaspałem i wyruszyłem dopiero o 6:30. Słoneczko już ładnie świeciło i dzień zapowiadał się cudnie.
Pojechałem w stronę Bieszczad w południe byłem już między Komańczą a Cisną. Przerw robiłem mało i były bardzo krótkie. Prowiant miałem własny to nie traciłem czasu na czekanie w knajpie.
Pogoda była idealna na moto, góry było widać bardzo wyraźnie. Pojeździłem sobie po różnych zakamarkach i odkryłem kilka bardzo ciekawych miejsc, gdzie mało kto zagląda.
Nie będę się tu rozpisywał bo to nie o tym temat.
Do domu przyjechałem o 23:20 i padłem na ryj. Dzisiaj bolą mnie wszystkie gnaty a najbardziej zadek :D
Przejechałem w jeden dzień 872,9km i nie było nawet najmniejszego problemu z Jelonkiem, szedł do przodu jak przeciąg.
P.S.
Zatankowałem w Bieszczadach na tej samej stacji z orlenowskim paliwem co ostatnio (ci co byli na wyprawie wiedzą o co chodzi) i moto mało kółek nie pogubiło z radości, aż przypiekłem tarcze hamulcową. Później w Mielcu na stacji Orlenu znowu tankowałem ale to już nie było to.
P.S"
Objazd koło Czarnej jest jeszcze fajniejszy, porobiły się doły, muldy i tym podobne czasoumilacze aż zaorałem podestami w jednym miejscu. Jechało za mną 4x4 i myślałem, że będę musiał ustępować miejsca ale ku mojemu zdziwieniu zostało gdzieś w tyle.
P.S"'
Było zajefajnie i w końcu wlazła we mnie dusza :chopper2:
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: Shipp dodano: 22 sie 2008, 23:46

Patrząc na takie przebiegi dzienne mam mieszane uczucia... Chińska 250tka to raczej nie jest motocykl wyczynowy a sprzęt do lajtowej turystyki. Nasza wyprawa uzmysłowiła mi, że dzienne 300 kmów zupełnie wystarcza żeby się najeździc do woli i jeszcze cokolwiek zobaczyc po drodze.
Niemniej gratuluję rekordu :oklasky:
Ja pewnie nie będę starał się go pobic... :czapa:
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

Postautor: andrzej dodano: 23 sie 2008, 09:27

Luca pisze:Przejechałem w jeden dzień 872,9km i nie było nawet najmniejszego problemu z Jelonkiem, szedł do przodu jak przeciąg.
P.S.
Zatankowałem w Bieszczadach na tej samej stacji z orlenowskim paliwem co ostatnio (ci co byli na wyprawie wiedzą o co chodzi) i moto mało kółek nie pogubiło z radości, aż przypiekłem tarcze hamulcową. :

No to serio, miałeś niedosyt jazdy na 2oo.

A co do tego paliwa, to rzeczywiście dziwna sprawa. Widocznie jeden z nielicznych którzy nie chrzczą paliwa, bo wszystkie maszyny jak pamiętam dostały wtedy skrzydeł.
Awatar użytkownika
andrzej
Klubowicz

Motocykl: VStrom 650 (był R-250,NT-650)

Postautor: Luca dodano: 24 sie 2008, 20:55

Melduje, że dzisiaj wieczorkiem wskoczyło mi 21tyś. :)
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Postautor: roberto dodano: 29 wrz 2008, 00:25

wlasnie w piatek padl mi moj jinlun 125. mial lekko ponad 30 tys. cos strzelilo w silniku i jeden cylinder nie dziala. W sobote kupilem lifana-250...
roberto

Postautor: Luca dodano: 29 wrz 2008, 10:20

roberto pisze:wlasnie w piatek padl mi moj jinlun 125. mial lekko ponad 30 tys. cos strzelilo w silniku i jeden cylinder nie dziala. W sobote kupilem lifana-250...

Przebieg imponujący jak ma chińszczyznę, tylko co mu się stało? Będziesz go naprawiał?
Jak już będziesz wiedział co mu dolega to opisz przypadek na forum.
A i co masz na mysli pisząc, że jeden cylinder nie działa, tłok się nie rusza, czy po prostu nie pali na jeden?
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Postautor: roberto dodano: 29 wrz 2008, 12:15

nie pali na jeden cylinder i strasznie furczy. obawiam sie ze to zawory lub podzespoly sterujace zaworami.... narazie nic wiecej nie wiem. mam nowa zabawke. tak czy inaczej w niedlugim czasie zabiore sie na naprawe...
roberto

Postautor: Luca dodano: 29 wrz 2008, 12:29

roberto pisze:nie pali na jeden cylinder i strasznie furczy. obawiam sie ze to zawory lub podzespoly sterujace zaworami.... narazie nic wiecej nie wiem. mam nowa zabawke. tak czy inaczej w niedlugim czasie zabiore sie na naprawe...

Zaworek się podwiesił albo to tylko uszczelka pod głowicą jak furczy :D a ty odrazu nowe moto kupujesz :mrgreen:
Żarty, żartami ale swoją drogą to ciekawy jestem co tam się rozleciało. Jak już będziesz wiedział to załóż nowy temat i opisz problem.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Postautor: LEFTHANDY dodano: 29 wrz 2008, 15:08

No jest kolega Roberto, któremu padł Jinlun 125 po 30 000 km
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Postautor: LEFTHANDY dodano: 01 paź 2008, 17:38

Co prawda to nie Jinlun, ale pewien koleś z Texasu na swoim Lifanie LF250 natrzaskał już 52000km od 2006 roku i ma się dobrze.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

PoprzedniaNastępna

Wróć do Jinlun/Romet 250