"powolny" kierunkowskaz

"powolny" kierunkowskaz

Postautor: mlynaszz dodano: 03 wrz 2008, 23:31

Witam.
Kilka dni temu zauważyłem następujący niepokojący objaw. Kierunkowskazy mrugają nierówno. Prawy tak jak powinien, czyli mruga dosyć szybko, natomiast lewy ma zupełnie inny cykl. Zapala się na zdecydowanie dłużej, mruga, ale jakby w zwolnionym tempie. Po jakimś czasie wszystko wróciło do normy, lecz dziś znów się pojawiło i nie pomogło włączanie i wyłączanie kierunku oraz stacyjki. Czy miał może ktoś coś takiego ??

Pozdrawiam
Jarek
Awatar użytkownika
mlynaszz
Klubowicz

Motocykl: CHN->JP->I->GB->JP

"powolny" kierunkowskaz

Postautor: Shipp dodano: 04 wrz 2008, 00:35

Prawdopodobnie masz luźny bądź nadkruszony przewód albo walnięty przekaźnik. Posprawdzaj przewody, załóż inny na 100% pewny że sprawny przekaźnik i zobacz, czy dalej nierówno mruga. Może to też byc objaw ostatnich dechów żarówki albo zaśniedziałe gniazdo żarówki kierunkowskazu.
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

"powolny" kierunkowskaz

Postautor: mlynaszz dodano: 06 wrz 2008, 09:53

I się wyjaśniło :) A przyczyna była tak banalnie prosta, że aż wstyd się przyznać :oops: Rozłączyła się jedna z kostek łączących przewody, a ja w czasie jazdy, jak również po niej nie raczyłem zerknąć czy miga tylny kierunek i widziałem tylko wooooolno migający przedni!!!! Na swe usprawiedliwienie mogę powiedzieć tylko to, że jak mi w aucie padła żarówka migacza to drugi migał 2 X szybciej, a nie 3 X wolniej :] Cóż, następnym razem trzeba będzie najpierw dokładnie sprawdzić moto, a nie od razu zwalać winę na chińskich inżynierów i zawracać głowę szanownym Forumowiczom :mrgreen:

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mlynaszz
Klubowicz

Motocykl: CHN->JP->I->GB->JP

"powolny" kierunkowskaz

Postautor: herrmannek dodano: 06 wrz 2008, 10:51

Nie ma się co biczować. Następnym razem ktoś w wpisze "kierunkowskaz AND wolno" i będzie wiedział czego szukać.
herrmannek

Wróć do Lifan LF-250