Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.
150-tka nie ma filtra oleju, tylko jakieś takie sitko, po 3000km wyciągnąłem je i było nieco zdeformowane, ale zostało, mam nadzieję, że będzie działać
No w końcu kolega mkmurawski się odezwał na forum w temacie Jinlun 150 Jedyna nadzieja w koledze, że ten dział nie będzie świecił pustkami Co do filtra w 150tkach to mają te siateczki a 250 niestety nie.
trochę miał syfu . polecam każdemu , kto wymienia olej , rozkrecić ten filterek , ponieważ sporo oleju stamtąd ściekło, oraz warto trochę przechylić moto raz w jedno, potem w drugą stronę , tak aby wszystko zleciało
W którym miejscu w Julku 150 znajduje się ten filterek ,ile oleju wchodzi i jakiego oleju używać? Mam przejechane 1000km i czas na wymianę Dawno temu miałem Junaka M10 350 i w nim były dwa zbiorniki na oleju. Jeden do smarowania skrzyni biegów a drugi smarowanie silnika. Jak to jest w naszych motongach?
filtr to za dużo powiedziane - przy korku spustowym olej jest takie metalowe sitko po umyciu działa jak nowe , oleju wlewamy 0,8 litra - SAE 10 W 40 półsyntetyk (ja taki np leje)