LIFAN LF 125-14F

LIFAN LF 125-14F

Postautor: rothar68 dodano: 03 kwie 2011, 19:17

witam wszystkich
chcialbym prosic o porade - mysle o zakupie pierwszego motocykla - mieszkam w angli - i zgodnie z przepisami na poczatku moge miec motorek o pojemnosci nie wiekszej niz 125cc.
znalazlem po dosc atrakcujnej cenie - motor ktory nazywa sie - LIFAN LF 125-14F.
tu jest link do strony z ebay:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... _500wt_922
nie mam duzego mozna powiedziec zadnego doswiadczenia - z chinskimi motocyklami chcialbym poznac pare opini na temat tego sprzetu docelowo uzywal bym go do dojazdow do pracy okolo 30km dziennie.
mam wybor pomiedzy lifanem - yamaha virago 125.
nie ukrywam ze duzym atutem lifana jest jego cena i wiek - ale boje sie ze bedzie awaryjny.
kiedys mialem ato marki tavria - i wspomienia mam koszmarne - a tez mnie skusila cena :(
co radzicie - czekam na opinie
dzieki
Pawel
rothar68

LIFAN LF 125-14F

Postautor: eNgine dodano: 03 kwie 2011, 23:50

Jeśli nie boisz się samemu czasem pogrzebać przy motocyklu (normalne czynności kontrolno obsługowe, smarowanie, naciąganie łańcucha itp.) to możesz śmiało brać Lifana, chociaż jak w przypadku wszystkich motocykli (nawet japońskich) nie ma czegoś takiego że tylko lejesz i jeździsz. Przed zakupem dokładnie sprawdź motocykl, bo jeśli poprzedni właściciel nie dbał o maszynę różne rzeczy się mogą z nią dziać. A swoją drogą nie patrz tylko na cenę, ale przede wszystkim na walory użytkowe - przymierz się do różnych maszyn, sprawdź wygodę podróżowania, charakterystykę pracy silnika - jeśli chcesz nim jeździć codziennie powinno to mieć dla Ciebie pierwszorzędne znaczenie. Powodzenia.

Podstawowa sprawa, przejrzyj sobie dokładnie całe forum w szczególności dział techniczny, większość motocykli made in china jest do siebie bardzo podobnych i pewne problemy oraz sposoby radzenia sobie z nimi mogą dotyczyć również tego Lifana.
Awatar użytkownika
eNgine
Sympatyk

Motocykl: Honda NC700XA
Tel. kom.: 503365832

LIFAN LF 125-14F

Postautor: piteroo74 dodano: 05 kwie 2011, 23:14

Jestem posiadaczem LIFANA LF-250 ale dopiero od zeszlej jesieni i do tej pory nie zdążyłem za dużo pojeździć . Jak do tej pory wszystko jest ok tyle że kupiłem motor ze sprawdzonego źródła i poprzedni właściciel dbał o ten motorek. Poczytaj forum bo to na pewno skarbnica wiedzy i pomoże Ci podjąć właściwą decyzję

powodzenia życzę
piteroo74
Sympatyk

Motocykl: Lifan LF-250

LIFAN LF 125-14F

Postautor: rothar68 dodano: 12 kwie 2011, 20:09

Dzieki za wszystkie porady - ale jednak zdecydowalem sie na Yamaha Virago z 2001 roku z przebiegiem 10000 mil za 830f
rothar68

Wróć do Lifan LF-250