Przerywa na wysokich obrotach.

Postautor: Luca dodano: 16 wrz 2008, 10:40

Shipp pisze:Jaka znowu gąbka??? Przecież filtry są papierowe. Co Ty masz za filtr w swoim jelonku? Jakiś wynalazek?

Wygląda na to, że każdy z nas ma inny filtr powietrza :D
Ja mam popularny gąbkowy, który można nasączać specjalnym olejem żeby lepiej filtrował ale wcale się nie musi. Ja nie nasączam, jeżdze na suchym.
Jak masz papierowy to masz lepszy bo papierowe dokładniej filtrują ale szybciej się zapychają.
Jak będzie ci się chciało to zrób fotkę i podeślij albo daj jakiegoś linka na wygląd twojego filtra.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: Luca dodano: 16 wrz 2008, 10:46

Luk@ pisze:ja mam z drobnej siatki metalowej i do tego bez gabki w srodku o ile pamietam,

O to cieniutko z filtracją u ciebie, jak tylko sama metalowa siateczka jest. Zatrzymuje to tylko robaki latające, liście i inne śmieci a wszystkie drobinki piasku i innych świństw się przedostaną do gaźnika.
Nie ma się jednak co tym przejmować bo stare WSK też tak mają i jeżdzą do dziś. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: Largo dodano: 16 wrz 2008, 17:55

Luca pisze:
Luk@ pisze:ja mam z drobnej siatki metalowej i do tego bez gabki w srodku o ile pamietam,

O to cieniutko z filtracją u ciebie, jak tylko sama metalowa siateczka jest. Zatrzymuje to tylko robaki latające, liście i inne śmieci a wszystkie drobinki piasku i innych świństw się przedostaną do gaźnika.
Nie ma się jednak co tym przejmować bo stare WSK też tak mają i jeżdzą do dziś. :mrgreen:

Oj przepraszam moja WSKa ma inaczej! :P Filtr jest z metalowej siatki, ale nasącza się go olejem ( w instrukcji mam napisane Mixol S lub Lux 10). Luk@ swój filtr powinien nasmarować takim specjalnym olejem (chyba za 40zł w sprayu na allegro) i czyścić co jakiś czas innym specjalnym płynem (lub benzyną), bo tak działają te filtry. Mój brachol ma to w skuterze i mówi, że wszyscy jego kumple tak mają.
Largo

Poprzednia

Wróć do Jinlun/Romet 250