Dobry pomysł. Pokarz jak jest u Ciebie.
I jeszcze. Jakie żarówki zamontowałeś w lampach? 55W na jedną lampę?
Jak sobie radzi z tym alternator?
Shipp pisze:Narazie mam takie jakie były z lampach. Jeśli są jakieś H3 na ledach, to napewno wymienię.
A w nawiązaniu do mocowania, na allegro jest ładne za 175 zeta, chyba takie zamówię.
Shipp pisze:Ja mam przełącznik na lewej stronie kierownicy, że mogę go wcisnąć kciukiem nie odrywając dłoni od manetki. Jak dobrze się przyjrzeć, widać na nowych fotkach. Wygląda trochę badziewiarsko, bo materiał nienajlepszy, ale działa a "ładność" z czasem się poprawi.
Shipp pisze:Samo podłączenie przekaźnika:
wejścia są następujące:
nr. 30 - plus /tutaj podłączamy się przewodem biegnącym z bezpiecznika/
nr. 85 - wyłącznik świateł /wyprowadzamy przewód z przekaźnika do wyłącznika, drugim wpinamy się w przewód nr. 30 - patrz wyżej/
nr. 86 - masa
nr. 87 - wyprowadzamy przewód wyjściowy do lamp /albo z 87 albo z 87a/
przemono pisze:Shipp pisze:Samo podłączenie przekaźnika:
Witam mała uwaga odnosnie podłączenia przekaźnika pod styk nr. 85 - wyłącznik świateł /wyprowadzamy przewód z przekaźnika do wyłącznika, drugim wpinamy się w przewód od świateł postojowych przy żarówce w lampie / ponieważ w przypadku wyłączenia silnika i zostawienia motoru z włączonymi światłami dodatkowymi rozładuje się akumulator do max a każde rozładowanie poniżej 8 v zachodzą nieodwracalne zmiany doprowadzające do uszkodzenia/. W moim przypadku jest tak że wszystkie światła są po kluczyku/Stacyjce / i po zabraniu kluczyka ze sobą wszystkie światła gasną . Ewentualnie można ten przewód podłączyć pod światło krótkie - bedzie działać tylko przy krótkich /mijania/ lub długie i tak samo przy długich.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości