siedząc w niedziele o poranku zastanawiałem się czy wejdzie do naszego Romlka większy śilnik, a jak tak to od czego?? Myślę tak może 300 350

pozdrawiam
lopez73 pisze:jak to po co ? np. po to aby jechać tą przysłowiową "setka" i żeby nic nie drgało jak cholera
sl1ck pisze:zmień motor na większy !!!
jak wrzucisz większy silnik to w konsekwencji musisz wymienić heble i ramę (nasze nie wytrzymają obciążeń silnika np. 500, a wsadzanie 350 dla 10 KM więcej jest po prostu bez sensu) oraz mase innych detali aby współgrało ze sobą...w ostateczności zbudujesz praktycznie nowy motor.
Lepiej zacznij budować nowy motor od razu na nowych podzespołach lub kup po prostu większy.
-- EDYTOWANY Dzisiaj, 19:19 --
PS. jak strasznie się uprzesz to możesz po prostu wymienić górę silnika. Kolega wymienia w HD 883r cylindry tłoki etc. z 900 robi 1200.
poszukaj może dobierzesz górę do silnika rometa od jakiejs hondy 300-400 w koncu nasze silniki to kopia rebelki.
Aha i musisz sie liczyć że żywotność łożysk, tulei itp. spadnie przy wiekszej mocy.
selmen pisze:o wibracjach był ciekawy pościk na forum. można je znacząco zmniejszyć
lopez73 pisze:selmen pisze:o wibracjach był ciekawy pościk na forum. można je znacząco zmniejszyć
chyba przespałem ten pościk
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości