Dodatek...

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Dodatek...

Postautor: Michałeczek dodano: 25 cze 2011, 23:49

Motor Life / Militec do oleju i do paliwa.
Wiem, że wszyscy podchodzimy sceptycznie do tego typu dodatków niemniej po pozytywnych doświadczeniach w moim autku przyszedł czas na próbę w motorku :)
W autku zastosowałem po konsultacjach z mechanikiem nim się opiekującym.
Dodano do oleju w silniku i skrzyni biegów. Nie są to środki "naprawiające" złomom na kółkach a jedynie dodatki smarne.
Odczucia pozytywne. Lżejsza i cichsza praca. Bajek o mniejszym zużyciu paliwa nie będę opowiadał bo tego u mnie nie ma. Zimą lepszy rozruch autka i mniejsze gęstnienie oleju w niskich temperaturach - szczeg. w skrzyni biegów.
Ponadto nie sprawia kłopotu w przypadku przyszłościowego remontu jednostki napędowej (wg. mechanika).
W motorku sprawdza się podobnie, dodałem do oleju i do paliwa - bardziej aksamitna praca silnika i o dziwo lepsze przyspieszenia z przyjemniejszym dźwiekiem :)
Nikogo nie namawiam i nie zachęcam, ot tak piszę to jako pewnego rodzaju ciekawostkę.
Awatar użytkownika
Michałeczek
Forumowicz

Motocykl: Romet R150

Dodatek...

Postautor: LEFTHANDY dodano: 26 cze 2011, 02:00

A gdzie to się kupuje?
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Dodatek...

Postautor: Michałeczek dodano: 26 cze 2011, 10:52

Środek dostępny w zwykłych sklepach motoryzacyjnych oraz na alledrogo.
Awatar użytkownika
Michałeczek
Forumowicz

Dodatek...

Postautor: Peter dodano: 26 cze 2011, 14:30

Powiedz jeszcze jakiej firmy stosowałeś bo jest możliwość trafienia w podróbkę.
Awatar użytkownika
Peter
Forumowicz

Motocykl: Wektor 150-3 FD, Yamaha XV750

Dodatek...

Postautor: thomas dodano: 26 cze 2011, 21:51

Ja postawiłbym na produkty od Liqui Molly z dwusiarczkiem molibdenu .
thomas
Forumowicz

Motocykl: Zipp Roadstar 250

Dodatek...

Postautor: Michałeczek dodano: 26 cze 2011, 23:36

Militec jest "rozlewany" przez K2. Zakup opakowania tylko z hologramem, bez niego podobno różni się jakością.
Motor life udało mi się kiedyś dostać oryginalny wyprodukowany w USA - jest nieco droższy.
Awatar użytkownika
Michałeczek
Forumowicz

Dodatek...

Postautor: grabek dodano: 28 cze 2011, 22:18

Hmmm...
LiLiqui Molly- top marka dla każdego maniaka benzyny. Dwusiarczek molibdenu i uszlachetnianie wału korbowego. Pomijając, że nie mamy do czynienia z uszlachetnianiem procesów hutniczych oraz kucia/walcowania...
Mamy niepowtarzalną szansę, że jak zacznie nam się coś zacierać to zajedziemy 5 km więcej :tango:

Oczywiście LiLiqui Molly jest dla mnie jak religia i na pewno warto inwestować w takie środki mając odpowiedni sprzęt- zbudowany indywidualnie od podstaw. Inaczej mamy przerost treści nad formą- mało mocy, materały użyte do budowy mocko jednorazowe. Więcej serca i będzie lepiej :czapa:

Pozdrawiam,
Krzysiek

--- EDYTOWANY Dzisiaj, 22:20 ---

Hmmm...
LiLiqui Molly- top marka dla każdego maniaka benzyny. Dwusiarczek molibdenu i uszlachetnianie wału korbowego. Pomijając, że nie mamy do czynienia z uszlachetnianiem procesów hutniczych oraz kucia/walcowania...
Mamy niepowtarzalną szansę, że jak zacznie nam się coś zacierać to zajedziemy 5 km więcej :tango:

Oczywiście LiLiqui Molly jest dla mnie jak religia i na pewno warto inwestować w takie środki mając odpowiedni sprzęt- zbudowany indywidualnie od podstaw. Inaczej mamy przerost treści nad formą- mało mocy, materały użyte do budowy mocko jednorazowe. Więcej serca i będzie lepiej :czapa:

Pozdrawiam,
Krzysiek
Awatar użytkownika
grabek
Forumowicz

Motocykl: Wektor FD 150-3
Tel. kom.: 518154905

Dodatek...

Postautor: thomas dodano: 01 wrz 2011, 23:51

Michał jakie wrażenia po dolaniu Militecu .
thomas
Forumowicz

Motocykl: Zipp Roadstar 250

Dodatek...

Postautor: Michałeczek dodano: 06 wrz 2011, 08:58

W Romeciku dolałem do oleju oraz do baku z paliwem.
Nie wiem czy to będzie obiektywne odczucie ale praca silnika wydaje mi się bardziej aksamitna, płynna.
Tankuje dosyć drogie i chyba dobre paliwo Shell V Power Racing - różnica na zwykłym Pb95 i na Shellu jest odczuwalna.
Bez problemu przyspiesza, trasę można pokonywać licznikowymi 100 km/h bez problemu, również osiągniecie licznikowych 130 km/h nie stwarza problemu a silnik nie jest wyrywany z motoru.
Awatar użytkownika
Michałeczek
Forumowicz

Dodatek...

Postautor: Deamiens dodano: 06 wrz 2011, 09:19

Jeśli mowa o drogim i chyba dobrym paliwie: http://www.scigacz.pl/Benzyna,a,osiagi, ... 16094.html Nie wykluczam że jest odczuwalna różnica, ale może być w tym trochę autosugestii... Ja nie używam żadnych dodatków, a przez rok zrobiłem ponad 15k km bez żadnych niespodzianek od strony silnika.
Awatar użytkownika
Deamiens
Forumowicz

Motocykl: DR800, DL1000
Tel. kom.: 696082016

Następna

Wróć do Wszystko na temat...