jaka szyba?

jaka szyba?

Postautor: politolog16 dodano: 05 lip 2011, 15:27

Trochę to loteria, bo bez przymiarki nie wiem gdzie będzie linia wzroku, ale Indianer gdzieś pisał, że ma mniejszą szybę (chyba 44cm wysokości) i jest za niska, a ja mam 185cm więc chyba zdecyduje się na większą.
Awatar użytkownika
politolog16
Forumowicz

Motocykl: zipp raven

jaka szyba?

Postautor: selmen dodano: 05 lip 2011, 16:12

Jak na podróże to proponuję Ci oryginalną Jinlunowską. Zabezpiecza wysoko głowę, i po bokach a nawet ręce. Akcesoryjne ładnie wyglądają ale w trasie nic nie dają.Miałem różne ale wróciłem do oryginału. Tylko że do ravena chyba nie ma więc musisz kupić od Jinluna, są w niej obejmy więc przypasujesz na pewno.
Non Omnis Moriar...
Awatar użytkownika
selmen
Klubowicz

Motocykl: WSK;KZ550;Fj;R1100RT;Duke II

jaka szyba?

Postautor: sl1ck dodano: 05 lip 2011, 16:23

plastik jest dobry ale w ścigaczach, a nie w chopku ;)
klasyczny choppper winien wyglądać jak bober, a nie jak choinka lub kredens na kołach.
Awatar użytkownika
sl1ck
Forumowicz

Motocykl: bad boy

jaka szyba?

Postautor: politolog16 dodano: 05 lip 2011, 16:27

Masz na myśli taką? http://motolux1.w.interia.pl/akc3.html

Kurczę, niespecjalnie piękna :)) I jakoś podejrzanie tania. Z jakiego jest materiału? Nie rysuje się bardzo?
Awatar użytkownika
politolog16
Forumowicz

jaka szyba?

Postautor: selmen dodano: 05 lip 2011, 20:19

sl1ck pisze:plastik jest dobry ale w ścigaczach, a nie w chopku ;)
klasyczny choppper winien wyglądać jak bober, a nie jak choinka lub kredens na kołach.

to wszystko kwestia gustu i tego do czego ci motor. jak zamierzasz jeździć nim na co dzień i to bez względu na pogodę to długo bez konkretnej szybki nie pojeździsz. ja jeżdżę dużo i daleko i nie raz jechałem w deszczu czy chłodzie i szybka, którą opisałem spełniła swoje zadanie. jasne, że nie wygląda jak akcesoryjna ale spełnia się doskonale w turystyce. jakbym robił sprzęta tylko pod wygląd to bym jej nigdy nie założył. chociaż mnie już się nawet podoba...

tak to taka jak znalazłeś kolego. jest trwała, aby były mocowania w komplecie. zobacz na moim chomiku jak prezentuje się na mojej 250-ce.
pozdro
Non Omnis Moriar...
Awatar użytkownika
selmen
Klubowicz

jaka szyba?

Postautor: politolog16 dodano: 05 lip 2011, 22:16

Prezentuje się ok, ale ciekawe dlaczego jest taka tania? Z jakiego to jest materiału? Bo z plexi zaczynają się od 100zł z hakiem.

Zadałem sprzedawcy pytanie o jej rozmiar, bo wygląda na niską. Ile masz wzrostu? Ja mam 185 i się boję, że szyba będzie za niska, co oznacza, że wiatr będę zbierał na kask. Dzięki za pomoc!
Awatar użytkownika
politolog16
Forumowicz

jaka szyba?

Postautor: selmen dodano: 06 lip 2011, 15:30

Szyba to plexi, niska nie jest ale ja zamontowałem ją parę cm nad reflektorem, tak żeby mieć ochronę głowy na zadowalającym poziomie. Mam 182 cm wzrostu i jest ok. Nie mam jak jej teraz zmierzyć bo jestem z dala od sprzętu.
Non Omnis Moriar...
Awatar użytkownika
selmen
Klubowicz

jaka szyba?

Postautor: politolog16 dodano: 06 lip 2011, 15:39

Pewnie w takim razie bym szybę kupił, ale:

- na maile w tej firmie nikt nie odpowiada
- komórki nikt nie odbiera
- nr stacjonarny jest numerem do prywatnego mieszkania, w którym nikt nic nie wie o akcesoriach motocyklowych.

Wygląda to na jakąś lipę - poczekam jeszcze na odp na maila, ale jeśli się nie doczekam, to nie będę ryzykował nawet 50zł.
Awatar użytkownika
politolog16
Forumowicz

jaka szyba?

Postautor: oleńka dodano: 06 lip 2011, 15:59

Ja kupowałam szybę tu : http://www.motocykl.kqs.pl/index.php?k2 ... otocyklowe
Na maile odpisują, telefony odbierają, wysyłka szybka i wszystko było ok. Tyle tylko, że nie kosztuje 100 zł. :D
Awatar użytkownika
oleńka
Sympatyk

Motocykl: moto zastępcze HD :D
Komunikator: GG3705538

jaka szyba?

Postautor: politolog16 dodano: 06 lip 2011, 16:14

Może być nieco droższa :)

Jeszcze mnie intryguje jaki rozmiar wziąć: 45 czy 55 cm wysokości. Przy moim wzroście (185cm) skłaniam się do 55 cm, ale w sklepie, który poleciła Oleńka twierdzą, że jak silnik 250cm3, to szyba 45cm. Nie do końca widzę związek między pojemnością, a wysokością szyby, ale może coś podpowiecie. Nie mam niestety motoru pod domem żeby gdzieś podjechać i przymierzyć jaka szyba będzie lepsza.
Awatar użytkownika
politolog16
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Jinlun/Romet 250