close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Alarm z powiadomieniem?

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Alarm z powiadomieniem?

Postautor: Largo dodano: 02 paź 2008, 20:06

Aha jeszcze jedno:
czy może mi ktoś podać co który kolor oznacza? Problem w tym, że ja nie dostałem jeszcze wszystkich papierów (dostanę dopiero w przyszłym tygodniu - bardziej skomplikowana sprawa) i nie wiem, co te kolorki oznaczają. Wiadomo, że można sprawdzić miernikiem, ale jeśli ktoś wie to będę wdzięczny za info.

Obrazek
Kostka do wpięcia alarmu w R250
Largo

Alarm z powiadomieniem?

Postautor: scOti dodano: 02 paź 2008, 20:06

kostkę w R250 masz pod siedzeniem, tam też jest miejsce na narzędzia no i oczywiście alarm
scOti

Alarm z powiadomieniem?

Postautor: Largo dodano: 02 paź 2008, 20:14

Tyle, że alarm muszę przykleić lub przypiąć, bo będzie klekotał. Do tego "pojemnika" na narzędzia, czy cokolwiek nie bardzo, bo później nie dostanę się do aku. To może pod ta "puszką"?
Largo

Alarm z powiadomieniem?

Postautor: scOti dodano: 02 paź 2008, 20:22

Nieee uważaj na kable, są cienkie i najlepiej je zalać "hot glue" gorącym klejem by się nie obruszały, przykleić tez możesz tym albo najzwyczajniej w świecie przykręcić - ten plastik możesz swobodnie wyjąć później.a do kostki alarmy podłącz się przez wsuwki - i tyle.
scOti

Alarm z powiadomieniem?

Postautor: Largo dodano: 03 paź 2008, 19:28

Ok, dziś mam już częściowo podłączony alarm. Częściowo, gdyż nie chodzi mi odpalanie na pilota. W tej kostce brakuje jednego przewodu - tego, który włączamy czerwonym przełącznikiem. Pewnie będę musiał do lampy przewodami lecieć... A może jakoś inaczej się uda? Poza tym nie bardzo mam pomysł na założenie syrenki. Niby pod siedzeniem nie jest źle, ale wiadomo, że zawsze trochę wygłuszy :/ Może jakoś pod zbiornik ?? Kolejny problem to czujnik przechyłu. Niby jest, ale nie pasuje kostka do centralki i będzie trzeba przerabiać :/
Oprócz tego alarm działa i nawet jest głośny.
Largo

Alarm z powiadomieniem?

Postautor: herrmannek dodano: 03 paź 2008, 19:59

W moim nie działa czujnik wstrząsów. Jakbym nie pukał w pudełko nie chce zacząć wyć. Chyba będę reklamował. Na szczęście nie poprzecinałem sobie żadnych kabelków(stacyjki) i mogłem go bez kłopotu wyjąć.
herrmannek

Alarm z powiadomieniem?

Postautor: Largo dodano: 04 paź 2008, 21:16

Ja wszystko robię na wsuwki. Kiedyś Jawos napisał, że nie przecina żadnych oryginalnych przewodów tylko wszystko łączy na złączki i wsuwki - rozsądne podejście. Wolę ciągnąć przewody przez pół motocykla i wpiąć się u źródła niż gdzieś przecinać. Kiedy przyjdą papiery to dokończę pracę z alarmem. Póki co działa ok. Muszę jeszcze tylko kupić złączki pasujące do czujnika przechyłu, bo te fabrycznie nie pasują _bezradny
Largo

Alarm z powiadomieniem?

Postautor: scOti dodano: 24 paź 2008, 23:53

i jak tam alarm ? Który wkońcu wybrałeś?
scOti

Alarm z powiadomieniem?

Postautor: Largo dodano: 25 paź 2008, 00:40

Alarm jeszcze nie jest założony do końca, ale chyba wkrótce będzie :D Wybrałem tego Stiga, o którym pisałem - na allegro za 154zł z czujnikiem przechyłu, którego jeszcze nie założyłem ;p Alarm bez tego czujnika jest bardzo delikatny i czasami włącza się kiedy nie trzeba (choć to może być tez winą tego, że jeszcze go nie przykleiłem tylko włożyłem pod siedzenie). Ogólnie jest ok, choć pełna ocenę wystawię kiedy będzie założony do końca i wszystko zacznie działać :]
Largo

Alarm z powiadomieniem?

Postautor: scOti dodano: 28 paź 2008, 18:55

Kupiłem u STIG'a tą centralke STAR - rewelka, zastanawia mnie fakt ze ma on kable pod zdalny rozruch - a nie dziala - na stronei producenta (chiny jak motorek:P) pisza o funkcjach.. no ale co tam mniejsza z tym. Sam alarm rewelka neidlugo mocuje bo narazie sprawdzalem czy dziala i jak dziala.

moze ktos rozpisac kable z kostki alarmowej ?

Wydaje mi sie że:

czerwony: +
zielony: -
pomarańczowy i niebieski: kierunki
czarno-biały: odciecie zapłonu
czarny: 12v po wlaczeniu stacyjki
zielony i czarno-biały to odcięcie zapłonu - działa jak przewody są zwarte

edit:
dodałem drugi kierunek- kabel niebieski, oraz odciecie zapłonu

edit2:

dziś założyłem już alarm do końca umocowałem syrenke i przetestowałem - działa super. Instalacja bardzoooo prosta (w aucie wiecej trzeba sie bardziej nagrzebać). Jak by ktoś miał problem z alarem służę pomocą.
scOti

Poprzednia

Wróć do Wszystko na temat...