dorplasik no nie , chyba wiem co mówię nie!1 od czego kesten pan dioda?? najtanszy sposób, chyba ze wszedzie same diody to wtedy nie ma wyjscia Ja u siebie musze zrobić nowy pulpit z kontrolkami bo działa mi tylko w jedną strone kontrolka kierunku
trocskę przerobiony zamiast kontorlek na zarowkach mam kontroli na ledach , kierunki kaza strona po jednej, luz jedna i jeszce chce dołożyć kontrolkę stopu i awaryjnych bo sobie zrobiłemawaryjne, przerywacz mialem pod siedzeniem ale wlascie\we miejsce jest pod bakiem zaraz przy siodle
Są przerywaczyki na diody. Oczywiście elektroniczne bez tik-taka...
Drogi kolego Pakeroso- może być wszędzie. U mnie był pod siedzeniem i dalej go tam mam. Przerywacz to taka małą puszeczka z aluminium z dwoma sztyftami. Średnica około 2 cm, grubośc może 1,5 cm. W kolorze srebrnym. Włącz kierunek i słuchaj z kąd cyka. Chyba, że masz elektroniczne i jest cisza a kierunki pracują to wędruj po kablach...
U Lisa jest elektroniczny przerywacz 2-przewodowy - jest po prostu na linii i podaje (jeśli wierzyć schematowi) "+" na przełącznik kierunkowskazów i dalej na równolegle lewe, lub prawe kierunkowskazy. W zasadzie mógłbym obejść osobnym przełącznikiem wyłącznik kierunków i podpiąć wyjście z osobną kontrolką na awaryjne, ale nie wiem, czy przerywacz by wytrzymał 4x21W+8W kontrolek. Sensowniej będzie wyjść na jakiś przekaźnik, tyle, że może być dla przerywacza za słabe obciążenie i nie będzie migać. Ale coś wymyślę