Odkręciła mi się w czasie jazdy chromowana końcówka rączki kierownicy. Końcówkę znalazłem, ale przy okazji wypadła również gumowa tuleja, która powinna być w środku rączki, w którą wkręca się śrubę trzymającą końcówkę. Myślę, że z opisu nie do końca wynika o co chodzi, ale zgubiłem coś takiego (wyjęte z drugiej rączki):
Czy macie pomysł gdzie coś takiego dokupić lub czy mieliście taki problem i znaleźliście jakiś wariant zastępczy?
Gdzie kupić oryginał w Warszawie to nie wiem, ale można spróbować użyć kawałka węża gumowego do sprężonego powietrza albo propanu. Ważne żeby był grubościenny. W Romecie są podobne tylko chyba krótsze, jak średnica kierownicy pasuje, to poszukaj w sklepie Rometa, najwyżej dasz jeden więcej na długość.
Mialem identyczna sytuacje i tez myslalem ze zgubilem ta gumowa tuleje ale jak sie okazalo to wpadla do srodka rurki od kierownicy i udalo mi sie ja wydobyc sprawdz moze tam jest
Tuleja albo wpadła bardzo głęboko, bo nie mogłem jej wyciągnąć nawet długim drutem, albo wypadła na zewnątrz. Ale można ją dokupić razem z ciężarkiem kierownicy w Zippie - ciężarek z tuleją to ok. 30zł. Ja poradziłem sobie inaczej - kolega zgubił ciężarek i oddał mi swoją tuleję