światło stop hamulca przedniego - niepsrwność

Postautor: selmen dodano: 15 wrz 2011, 16:50

robimal84-jak masz sprzęt na gwarancji to nie baw się w samodzielne diagnozy i naprawy. jedź do serwisu i tyle. potem ci powiedzą że przez twoją ingerencję doszło do awarii i radź sobie sam. ci pseudo fachowcy w serwisach lubią tak robić. a efekt taki jak masz występuje w kole czy w łożysku główki ramy?
Non Omnis Moriar...
Awatar użytkownika
selmen
Klubowicz

Motocykl: WSK;KZ550;Fj;R1100RT;Duke II

Postautor: robimal84 dodano: 15 wrz 2011, 17:10

Zgadza się bo jeśli wiadomo co się zepsuło to wymieniam klientowi i zepsutą część biorę do analizy i uruchamiam narzędzia jakości w firmie. QRAP, 5 Why czy inne jakie tam mają.
Widocznie to jeszcze nie ten czas.
natomiast jeśli chodzi o ten efekt to wyczuwam go na kole. Zdarza się to nawet jak moto jest zgaszone i jedzie na luzie. Trzeba sobie zrobić listę i korzystać z prawa gwarancji póki jest.
robimal84
Forumowicz

Motocykl: Suzuki V Strom

Postautor: Zbigniew dodano: 15 wrz 2011, 20:52

Podnieś motora do góry [przednie koło ] i zakręć kołem ,słuchając gdzie słychać dziwne odgłosy , w razie wątpliwości czy to łożysko czy też klocki , proponuje dla pewności wyjąć klocki hamulcowe .
Pozdrawiam
Zbyszek
Zbigniew
Klubowicz

Motocykl: Lifan LF250
Tel. kom.: 604643449

Postautor: cruenzo dodano: 18 wrz 2011, 13:34

a ja właśnie wróciłem z placu boju po usprawnieniu rzeczonego pipsztyka. samo zalanie psikulcem nie pomogło. musiałem rozkręcić moduł ze zbiorniczkiem płynu i wyjąć gumkę uszczelniająca przed dostawanie się wody do środka. trochę całość przeczyściłem. Wgląda na to, że owa gumka jest nieco zbyt sztywna i sprężynka nie ma siły jej do końca wypchnąć. wepchnąłem ją nieco głębiej i płaskim śrubstakiem przewlekłem przez nią pipsztyka. Jak na razie działa i mam nadzieję, ze tak już pozostanie .
Awatar użytkownika
cruenzo
Klubowicz

Motocykl: Junak w skali 1/24
Tel. kom.: 888691054

Postautor: bzz dodano: 18 wrz 2011, 14:23

mógł by ktoś porobić serię zdjęć co jak gdzie zrobił
pewnie też będę przez to przechodził może drobna korekta za nowości pozwoli na uniknięcie nieprzyjemności
bzz
Forumowicz

Motocykl: Keeway Cruiser 2011

Postautor: cruenzo dodano: 18 wrz 2011, 14:42

sprawa banalna odkręcasz jedną śrubkę śrubstakiem "+" oraz dwie śruby "8". zdejmujesz cały bałagan i masz pipsztyka na wierzchu. Choć może ciebie ominie ta zabawa bo skoro chcesz kupić nowy to moze już to będzie poprawione
Awatar użytkownika
cruenzo
Klubowicz

Motocykl: Junak w skali 1/24
Tel. kom.: 888691054

Poprzednia

Wróć do Cruiser 250