Mam problem ze swoim nowo nabytym motorkiem, a dokładnie ze zbiornikiem paliwa który wygląda na "fabrycznie naprawiany".
Sam zbiornik już miał wspawane wzmocnienie lub uszczelnienie na mocowaniu. Wygląda jakby było ponownie wspawany kawał blachy wraz z uchem mocującym zbiornik. Dodatkowo sam zbiornik na dnie jest wgięty od środka na zewnątrz (ślad od młotka), a w miejscu uszkodzenia jest przetarty i cieknie.
Jako, że motocykl bardzo długo stał to w środku zbiornika są wykwity rdzy, a i naprawianie tego baku jest mało sensowne.
Proszę czy do R250 pasuje jakiś inny zbiornik paliwa (tak plug and play) bez modyfikacji?
Czy znacie cenę nowego z Rometu? Obecnie nowy zbiornik jest niedostępny, a stara cena tajna

Jak nic nie dorwę to będę zmuszony reanimować obecną "korozję".
Na marginesie w serwisie się dowiedziałem, że cała rama motocykla także występuje jako element zamienny i można ja kupić za około 800zł.
Edit:
Czy R150 i R250 mają te same zbiorniki paliwa (podobno mocowanie jest to samo), a różnica jest tylko w malowaniu? Wg Rometa do R150 wchodzi 14 litrów paliwa, a do R250 12l.
Mogę zamówić (z Rometa) zbiornik do R150, ale czy nie będzie poblemów, no i jak to bedzie wyglądać.