Na wskaźniku paliwa zgasła 1 kreseczka (po przejechaniu od tankowania ok. 90 km).
Żadnych negatywnych odczuć - za to pozytywnych coraz więcej:
- dobrałem pozycję i jest całkiem wygodnie,
- prawie całkowicie wyczułem sprzęgło i gaz - potrafię płynnie ruszać
- nie mam większych problemów ze znalezieniem luzu, zarówno z II biegu w dół jak i z I w górę.
Mam pytanie do wszystkich jeżdżących na moto z silnikiem 250 2V.
Jakie są maxymalne prędkości na poszczególnych biegach ?
Ewentualnie proszę o podanie informacji typu 6000 obr./ III bieg / v=53 km/h - (zależność prędkości od obrotów na którymś z biegów) - pozwoli mi to (po przeliczeniu) na kontrolę prędkości na poszczególnych biegach przy docieraniu.
Instrukcja bardzo mądrze radzi - cytuję :
"DOCIERANIE
Ostrożna i zgodna z poniższymi zalecenia jazda przez pierwsze 1000 km ma wpływ na trwałość
i osiągi motocykla.
Docieranie to jazda ze średnimi prędkościami w różnym zakresie obrotów. Podczas pierwszego
1000 km należy unikać jazdy z maksymalną prędkością i nadmiernego obciążania silnika. Należy
jechać z szybkością maksymalnie w zakresie 60% każdego z biegów. Należy jechać ze zmiennymi
prędkościami.", tylko bez obrotomierza i bez podania Vmax. dla poszczególnych biegach trochę trudno przestrzegać tych zaleceń.
Kolejne pytanie dotyczy pokrętła nad dźwignią hamulca ręcznego (brak opisu w instr) - fotki na chomiku - wydaje mi się że służy to do regulacji, ale nie wiem czy luzu dźwigni czy siły hamowania.
Na koniec jeszcze jedna sprawa - z manetki gazu wychodzą dwie linki, jedna ze śrubą do regulacji luzu a druga bez - do czego jest ta druga linka? Nie mogę zobaczyć gdzie jest podpięty drugi koniec - boczne osłony skutecznie wszystko ukrywają.
oleńka - opisywany przez Ciebie uchwyt na kask (a prznajmniej coś bardzo podobnego) jest u mnie z prawej strony pomiędzy siedzeniami, ale jest schowane pod ozdobną listwą błotnika tylnego, bez rozkręcenia motocykla niedostępne i niewidoczne - foto na chomiku.
Może byłoby inaczej gdyby była do niego jakaś instrukcja. W tej sprawie mam ten sam problem.