Kask na motocykl

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Kask na motocykl

Postautor: scOti dodano: 02 paź 2008, 19:57

super wybór - ja kupiłem kominiarkę do swojego N42, i intercom - tez idealnie się mieści pod wyściółkę. Co za skórę kupujesz?
scOti

Kask na motocykl

Postautor: Largo dodano: 02 paź 2008, 20:11

Który interkom wybrałeś? Jak się sprawdza? Do jakiej prędkości można rozmawiać? Ja osobiście uważam, że po 60km/h już bym się nie dogadał:/
A to są ciuchy, które kupiłem(choć jeszcze na nie czekam):

Obrazek
Kurtka ramoneska z podpinką

Obrazek
Spodnie sznurowane - komplet do kurtki

Obrazek
Kamizelka - komplet do kurtki i spodni ( niestety nie mieli z napisem "china" ;p )

Resztę ciuchów mam na chomiku - buty, rękawice itp
Largo

Kask na motocykl

Postautor: scOti dodano: 02 paź 2008, 20:24

eno lux, daj namiar a na forum pisałem o intercomie:

viewtopic.php?f=8&t=338&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=interkom

przy 90 km/h nawet świetnie słychać - co ważniejsze jak podłączysz mp3 sobie to możesz sobie ściszyć a pasażer ma głośniej :)
scOti

Kask na motocykl

Postautor: kgeb dodano: 20 paź 2008, 22:39

Ja nabyłem Schuberth J1. Otwarty, ale z długą szybką, wentylacją od góry, zintegrowaną blendą przeciwsłoneczną (rewelacja jak zachodzi słoneczko).
Fajna sprawa to dokładany pręt, prawie niewidoczny działający jak szczęka!
W Polsce drogi, ale nówkę można kupić w Niemczech przez internet za ok. 50% ceny w salonie Yamahy!
kgeb

Kask na motocykl

Postautor: Leon7112 dodano: 23 paź 2008, 21:04

A co sądzicie o tym http://moto.allegro.pl/item456866329_ka ... att_l.html, wydaje mi się dośc ciekawy.
Awatar użytkownika
Leon7112
Forumowicz

Motocykl: Hyosung ST-7, ZZR 600
Tel. kom.: 663914803

Kask na motocykl

Postautor: scOti dodano: 23 paź 2008, 21:09

Leon7112 pisze:A co sądzicie o tym http://moto.allegro.pl/item456866329_ka ... att_l.html, wydaje mi się dośc ciekawy.

Moim zdaniem za krótka szybka.

Szukaj kasku ze wzmocnioną szybką - nie będzie sie tak rysować. Kolejna sprawa w kasku za kilkaset zł to to by miał wypinaną podpinkę.

Ja osobiście polecam Nolan'y, szczególnie N42 - wypinana podpinka, łatwy montaż intercomów, długa szybka i osłona przeciw słoneczna.

Aha i dobra wentylacja kasku:)
scOti

Kask na motocykl

Postautor: Largo dodano: 24 paź 2008, 00:58

Ale taki Nolan N42 jaki mam ja czy scOti kosztuje :/ Ja za nówki dałem 500zł/sztuka. Można kupić taniej używany - pytania do scOtiego :] Ja osobiście mogę spokojnie polecić ten kask, gdyż jest naprawdę wygodny w użyciu i długa szybka pozwala na jazdę przy różnych warunkach bez robaków w zębach, czy deszczu na brodzie. Polecam! :D
Largo

Kask na motocykl

Postautor: LisekT dodano: 09 lis 2008, 01:47

LisekT

Kask na motocykl

Postautor: Largo dodano: 09 lis 2008, 02:39

Do choppera pasuje średnio, ale skoro Ci się podoba. Zwróć uwagę na materiał z jakiego wykonana jest skorupa. Technopolimery to pewnie nic wytrzymałego :/ Nawiew ma podwójny - to jest plus, ale nie ma żadnej osłonki przeciw rażącemu słońcu - a to wbrew pozorom ważna rzecz. Okulary różnie się sprawują. Popatrz jeszcze na kaski NAXA z okularami. Podobnej jakości i ceny, ale te okulary są wbudowane. Cała ciemna szybka na stałe odpada, bo wyobraź sobie jazdę w nocy - samobójstwo... Najlepiej napisz do kogoś, kto kupił kask, który Cię interesuje. Ja tak zawsze robię i ludzie chętnie odpisują :D
Largo

Kask na motocykl

Postautor: scOti dodano: 09 lis 2008, 02:45

Ja sie powtorze - Nolan Nolan Nolan, przymierz Nolana i inne kaski. Porownaj je. Poczytaj o firmie, której kask zamierzasz kupic. Sprawdz atesty bezpieczenstwa.

Largo pisze:(...) Najlepiej napisz do kogoś, kto kupił kask, który Cię interesuje. Ja tak zawsze robię i ludzie chętnie odpisują :D

tez tak robie :P

My z Largo mamy N42 Nolany i polecamy je bo na prawde warto - są drogie (nowe) ale kupując motor za kilka tyś tzreba się liczyć z takimi wydatkami.
scOti

PoprzedniaNastępna

Wróć do Wszystko na temat...