Warsztaty tematyczne

Porady doświadczonych dla początkujących
(jak jeździć, jak hamować, jak upadać, jak jeździć w grupie)
moderatorzy: Wojtas

Warsztaty tematyczne

Postautor: Szubi dodano: 19 mar 2012, 13:48

tak sobie pomyślałem, że w czasie zlotów można by poza :piwa: :rad: :whip: poświęcić trochę czasu na zdobycie kapki wiedzy. Część z nas dopiero rozpoczyna przygodę z motocyklami, niektórzy wracają po latach niejeżdżenia i przydało by się aby bardziej doświadczeni koledzy podzielili się wiedzą np. w temacie podstawowych czynności serwisowych (konserwacja łańcucha, wymiana linek itp.) Jedna firma w Krakowie robi takie kursy ale do Krakowa daleko :/ http://dreamotor.pl/?p=821#more-821

może kiedyś, komuś będzie się chciało przygotować taką prezentację na zlocie :buttrock:
Największe szczęście w świecie, na końskim i motocyklowym siedzi grzbiecie . . .
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Motocykl: Fernando

Warsztaty tematyczne

Postautor: Dobry dodano: 19 mar 2012, 15:50

Szubiszu moim zdaniem takie warsztaty nie mają sensu bo:
1.wszystkie informacje zdobędziesz na forum a jak nie to jak zapytasz na 100 ktoś coś podpowie
2.na zloty zazwyczaj człowiek jedzie po to aby się odstresować a nie mówić tylko o moto
3.zobacz kiedyś jak ktoś wjeżdża na teren ośrodka stawia moto,otwiera sakwę i wyciąga napój :piwo: bo mu podczas drogi w gardle zaschło
4.nie omówisz wszystkich dziwnych rzeczy które się wydarzają bo one wychodzą w praniu a nie co by było gdyby
Osobiście bym postawił na pierwszą pomoc (teoria,praktyka jak to miało miejsce w Tomaszowie) i na zasady jazdy w grupie bo to są bardzo istotne sprawy i nie przypomniane zanikają w naszych mózgach
Osobiście przeszedłem kurs 1 pomocy 2 lata temu i powiem szczerze że 60%tego co mi wpajali zapomniałem a do klubu cały czas dochodzą nowe osoby które jeszcze nie jeździły w takiej grupie więc omówienie im a nam przypomnienie też by się przydało.

takie moje zdanie
Obrazek
Awatar użytkownika
Dobry
Sympatyk

Motocykl: RoV250/XJ900/CBR1000F/Varadero
Tel. kom.: 505381119

Warsztaty tematyczne

Postautor: Peter dodano: 20 mar 2012, 01:50

Tu odbywa się takowe szkolenie:
http://www.warsztaty-info.pl/ Może się przyda.
Awatar użytkownika
Peter
Forumowicz

Motocykl: Wektor 150-3 FD, Yamaha XV750

Wróć do Szkoła bezpiecznej jazdy