selmen pisze:sprawdź dopływ paliwa (kranik, filtry), jak nic nie da to potem spróbuj na świeżym paliwie. odezwij się jak poszło. [...]
Uaktualnię temat, żeby nie było że przez cały tydzień nic nie zrobiłam

. Za twoją radą przyjrzałam się dopływowi paliwa. Zdjęłam i porządnie jeszcze raz wyczyściłam bak (coca-cola się sprawdza, a ręce chyba będę czuć przez następny tydzień od tzw. "mechanicznego odrdzewiania"

, ale efekt tym razem zadowalający - zero rdzy, śmieci i paprochów) wyczyściłam cały kranik z filtrem, wymieniłam przewód od kranika (na przezroczysty) i zewnętrzny filtr paliwa. Zalałam 5l świeżej wachy. No i teraz chyba mogę spokojnie te elementy wykreślić z mojej listy, bo problem dalej występuje. Wygląda to następująco:
Motocykl nie odpala bez ssania, co przy takiej temperaturze jaka była dzisiaj już mnie zdziwiło.
Po odpaleniu na ssaniu przytrzymałam go dosłownie chwilę i w miarę bez problemów wyłączyłam ssanie.
Moto pochodziło chwilę na luzie (pracuje normalnie, póki co trzyma obroty), potem zrobiłam kilka rundek po ogrodzie(spokojnie na jedynce bo nie ma się specjalnie gdzie rozpędzić). Jeździłam tak sobie ze 3-4 minuty: przejeżdżam 30m, zatrzymuję się i zawracam, itd. Przy którymś z kolei zatrzymaniu motocykl bez żadnego ostrzeżenia gaśnie. Przy próbie odpalenia: bez ssania lub na półssaniu nie da rady, na ssaniu odpala, ale mimo manetki trzymanej równo nie trzyma obrotów i gaśnie. Możliwe żeby się przegrzewał??
Jutro jeszcze wyczyszczę gaźnik i posprawdzam dla pewności wszystkie przewody, bo pewnie nie zaszkodzi, ale czy pomoże... Następnie w kolejności wypadałoby kupić nową świecę, ale powoli kończą mi się fundusze na ten miesiąc, a jeszcze wypadałoby wymienić olej w silniku na nowy sezon

I jeszcze jedna rzecz, którą dopiero teraz zauważyłam, coś kapie z jakiejś dziurki w tłumiku (nie wiem w ogóle co to za dziurka, czy to rdza się przeżarła czy może miejsce zaczepu katalizatora, który k313 wymontował wcześniej), wygląda jak woda, zaczyna kapać tylko przy/po pracy silnika i kapie przez jakiś czas. Powinnam się tym przejmować czy to tylko woda się dostała do tłumika w czasie zimy

Foty (tą rdzą też się w swoim czasie zajmę

):
http://img857.imageshack.us/img857/9705/p1070289p.jpghttp://img831.imageshack.us/img831/6982/p1070291.jpg