k313 pisze:3) Czy tam był zamontowany dodatkowy filtr paliwa na wężyku? Jeśli nie to koniecznie zamontuj, bezpośrednio w kraniku jest tylko odstojnik bez filtra.
k313 pisze:4) Jeśli do gaźnika jeszcze nie zaglądałaś to koniecznie to zrób. Spokojnie dasz sobie radę, niekoniecznie od razu go reguluj, ale zobacz czy w komorze pływakowej były jakiekolwiek śmieci.
[...]
Przy samym zdejmowaniu zobacz czy nie rwiesz papierowej podkładki po między gaźnikiem,a kolektorem.
Zatarcie silnika...Teoretycznie, jakie byłyby objawy uszkodzonej pompy oleju?
mike_russ pisze:A jeśli masz gaźnik na wierzchu, sprawdź, czy poprawnie działa mechanizm ssania. Przy włączonym ssaniu gaśnie po rozgrzaniu i kopci świecę - może się skubane nie wyłącza (np. obraca się dźwigienka na wałku, a wałek nie)
Motocykl nie odpala bez ssania, co przy takiej temperaturze jaka była dzisiaj już mnie zdziwiło.
Po odpaleniu na ssaniu przytrzymałam go dosłownie chwilę i w miarę bez problemów wyłączyłam ssanie.
Moto pochodziło chwilę na luzie (pracuje normalnie, póki co trzyma obroty), potem zrobiłam kilka rundek po ogrodzie(spokojnie na jedynce bo nie ma się specjalnie gdzie rozpędzić). Jeździłam tak sobie ze 3-4 minuty: przejeżdżam 30m, zatrzymuję się i zawracam, itd. Przy którymś z kolei zatrzymaniu motocykl bez żadnego ostrzeżenia gaśnie. Przy próbie odpalenia: bez ssania lub na półssaniu nie da rady, na ssaniu odpala, ale mimo manetki trzymanej równo nie trzyma obrotów i gaśnie. Możliwe żeby się przegrzewał??
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości