Jeśli tak to po rozgrzaniu może tak być, że nie domyka i powypala zawory?
Więc lepiej mieć większe luzy niż za małe.
miqul pisze:Czy jak brak luzu to zawór się nie domyka
Jeśli tak to po rozgrzaniu może tak być, że nie domyka i powypala zawory?
Więc lepiej mieć większe luzy niż za małe.
kasiula pisze:.... pewnie to przerywanie niema nic wspólnego z zaworami
Witam dzwoniłem do rometa tam podano mi 006 008 jak by kogoś to interesowało to bezpośredni numer do serwisanta to146848146 lub 69 końcówka Według gościa z którym rozmawiałem moje objawy przerywania nie mają nic wspólnego z zaworami więc założyłem dysze 103 chociaż oryginalnie była 101 przerywał wtedy ale na bardzo dużych obrotach założyłem więc oryginalny filtr i teraz jest ok tak jak kolega wcześniej pisał przekombinowałem Pisałem że tamten sezon jeździłem na tamtej dyszy i filtrze i było dobrze silnik nie przerywał ale moja maksymalna prędkość to było 70 bez wiatru 80 i to przy długim rozpędzaniu myślałem że tak ma być bo to tylko 150 Nie wierzyłem za bardzo jak koledzy pisali że przy siedemdziesięciu wyprzedza a jego prędkość maksymalna to 110 Według mnie to była wina zbyt małego luzu na zaworach i pewnie dlatego nie przeszkadzała duża dysz i nadmiar powietrza Teraz mój julek też przyśpiesza przy 70 nawet nie myślałem że tak może jeździć oczywiście porównując wcześniejsze ustawieniaUżytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość