no łańcuch to to nie jest raczej,a co do tego co napisał żołnierz to na pewno przy ostatnim biegu taka sytuacja występuje ,musze sprawdzic czy na innych też wydaje mi sie ze chyba tak ale jak potwierdze to napisze,może faktycznie za szybko zmianiam biegi
Tak to jest z poradami poprzez forum Dla mnie "wyje" to znaczy, że wkręca się wysoko na obroty bez obciążenia. Dla kogoś innego - może znaczyć coś innego
Ja miałem kiedyś tak, że jak podkręciłem za mocno gaz to strasznie wył, a nie przyspieszał, jak wjechałem w dziurę było to samo. I faktycznie był to problem ze sprzęgłem, a dokładnie za bardzo naciągnięta linka przy kierownicy.
sprawdziłem,problem wystepuje przy ostatnim biegu w górnym zakresie obrotów,jak rozbujam moto na przedostatnim biegu to po przełączeniu na ostatni i gwałtownym dodaniu gazu silnik jakby wchodził na wysokie obroty bez obciążenia i dopiero pozniej powoli sie rozpędza...czy moze być tak że sprzegło sie slizga tylko w górnym zakresie obrotów??
Popróbuj regulacji na lince jak to nic nie da to od strony cięgła od zmiany biegów masz w karterze nakrętkę z wycięciem na śrubokręt odkręć tylko przechyl moto bo tam olej jest i tak też jest śruba od tarczek może to pomoże jak nie to ewidentnie zmiana tarczek