close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Akumulator

Akumulator

Postautor: Adam Żagań dodano: 21 kwie 2012, 20:57

A ja w swoim Loncinku już 3 sezon mam założony żelowy 7Ah i jestem z niego zadowolony. Motorek cała zimę stał na zewnątrz po brezęcikiem z akumulatorem i motorek na wiosnę odpalił bez problemu.
Awatar użytkownika
Adam Żagań
Forumowicz

Motocykl: LONCIN LX 250
Tel. kom.: 519543789

Akumulator

Postautor: Karol dodano: 21 kwie 2012, 21:51

Luca pisze:natrafiłem na dokładną specyfikację tego mojego starego, który okazuje się, że ma nie 7Ah, tylko 8Ah i prąd rozruchu nie 70 A, tylko 124 A

Zauważyłem, że akumulatory Yuasa mają bardzo podwyższony prąd rozruchu w stosunku do innych (chociażby Varty). Chociaż ja mam stary aku "no name" 4Ah i też kiedyś bez przeszkód można było motonga odpalić.

Mogę załatwić za stówkę aku Yuasa http://www.sklepcentra.pl/sklep/akumula ... p-285.html tylko on wysoki jest i nie wiadomo, czy wlezie w koszyk.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Karol
Forumowicz

Motocykl: Chituma CTM250-3 Fastran
Tel. kom.: 602356890
Komunikator: GG 10691947

Akumulator

Postautor: Luca dodano: 23 kwie 2012, 10:18

Karol pisze:Mogę załatwić za stówkę aku Yuasa http://www.sklepcentra.pl/sklep/akumula ... p-285.html tylko on wysoki jest i nie wiadomo, czy wlezie w koszyk.

Konkreciak, ale za wysoki, nie wejdzie.
Podłączyłem tego 5Ah i jako, tako kręci. Widać, że lekko nie ma, najwyżej padnie szybciej. Może chociaż sezon pociągnie?

-- EDYTOWANY Pon Kwi 23, 2012 9:21 am --

Karol pisze:[hociaż ja mam stary aku "no name" 4Ah i też kiedyś bez przeszkód można było motonga odpalić.

To może i mój troche pociągnie, ale różnica w gabarytach jest spora. Ten waży 2kg, a stary 3kg.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Poprzednia

Wróć do Jinlun/Romet 250