Znaczy że tak?Niebieski pisze:Mam też (...) moto (...) robiąc tym (...) stres innym użytkownikom drogi (...). Uczę się cały czas jazdy (...) w zakrętach
Koźlak pisze:Normalnie magister w temacie![]()
Deamiens pisze:Niebieski, wykręć 3,0 do setki to masz u mnie pół litra
Deamiens pisze:Znaczy że tak?Niebieski pisze:Mam też (...) moto (...) robiąc tym (...) stres innym użytkownikom drogi (...). Uczę się cały czas jazdy (...) w zakrętach![]()
Jestem pod dużym wrażeniem tych wszystkich danych, myślę że są prawdziwe, bardzo mi się zgadzają z moim skromnym doświadczeniem kierowcy, jednak coś już tam w życiu widziałem i właśnie mój obraz dość mocno jest zgodny z przekazem tego artykułu. Oby ten artykuł przeczytało jak najwięcej osób, nie po to aby dać np. mi do zrozumienia że fajnie, dobrze robię, tylko aby przestrzec przed osobami, ich możliwym zachowaniem na drodze które niby jadą wg prawa, ale nie umieją się zachować w sytuacji która ich zaskoczy. To na nich musimy uważać najbardziej, pamiętajcie, my nie mamy na 2oo jakiś stref zgniotu, belek wzmacniających, poduszek (poza może Goldem), i innych bajerów od bezpieczeństwa. Co prawda są już ABSy, ESP i parę innych, ale u nas najważniejszy jest stan moto, trzeźwość umysłu, oczy otwarte na wszystko, no i nie łudźmy się, ale i doświadczenie. Nigdy nie czujmy się jakbyśmy mieli czarny pas w kategorii prawka A, monopol na zachowanie na drodze, myślmy za innych, obserwujmy wszystko, dajmy też przykład czasem przez ustąpienie, przepuszczenie, podziękowanie, odpuszczenie wyprzedzania, pracujmy jak najczęściej na dobrą opinię, a nikt nie będzie miał do nas pretensji, że gdzieś polecieliśmy szybciej od innych skoro zrobiliśmy to bezpiecznie, motocyklista też człowiek.Nigdy nie czujmy się jakbyśmy mieli czarny pas w kategorii prawka A, monopol na zachowanie na drodze, myślmy za innych, obserwujmy wszystko, dajmy też przykład czasem przez ustąpienie, przepuszczenie, podziękowanie, odpuszczenie wyprzedzania, pracujmy jak najczęściej na dobrą opinię, a nikt nie będzie miał do nas pretensji, że gdzieś polecieliśmy szybciej od innych skoro zrobiliśmy to bezpiecznie, motocyklista też człowiek.

Deamiens pisze:Co więcej, kierowcy teraz (w porównaniu z wczesną wiosną) częściej zerkają w lusterka - co widać przy jeździe w korkach. Wiosną... cóż, kierowcy przez kilka zimowych miesięcy zapominają, że coś jest w stanie przejechać między jednym pasem a drugim
beniamin82 pisze:A wiecie Państwo kto jest, też w moich statystykach, absolutnym numerem jeden jeśli chodzi o liczbę ofiar? Jest to pani lat 30-40, trzeźwa, w dobrym, służbowym samochodzie, przejeżdżająca pieszego na pasach. To się zdarza CODZIENNIE, i to kilka - kilkanaście razy dziennie.[/i]
Wróć do Szkoła bezpiecznej jazdy
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości