close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Reanimacja DID Xring

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Reanimacja DID Xring

Postautor: sl1ck dodano: 21 cze 2012, 13:11

W środę przez zamroczenie umysłu umyłem łańcuch xringowy karcherem i teraz do mnie dotarło, że mogłem wypłukać smar ze środka łańcucha...jest jakiś sposób na odkręcenie tego czy tez spokojnie czekać i ewentualnie wymienić łańcuch ?
Oczywiście po myciu i przejechaniu 1km w celu odlania wody, łańcuch nasmarowałem sprayem.
Awatar użytkownika
sl1ck
Forumowicz

Motocykl: bad boy

Reanimacja DID Xring

Postautor: Luca dodano: 21 cze 2012, 15:13

Jak masz szczelne oringi to nic mu nie będzie, a jak się woda dostała pod, to sobie za jakiś czas wymienisz łańcuszek.
Byli też tacy co gotowali w oleju i oringi się rozłaziły, to wtedy teoretycznie byłby bezoringowy, ale takiego eksperymentu nie polecam. ;-)
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Wróć do Wszystko na temat...