Michoł pisze:Tak że stwierdzam sam z bólem, że pizdowaty ze mnie mechanik i nie wiem jak ci pomóc
zdaję sobie sprawę że trzeba to zobaczyć "na żywca" ale myślałem że ktoś wcześniej miał podobny problem i coś podpowie

Michoł pisze:Tak że stwierdzam sam z bólem, że pizdowaty ze mnie mechanik i nie wiem jak ci pomóc
selmen pisze:z babami i wbijaniem do końca jest podobnie...
selmen pisze:przestańcie z tym olejem...jakby zlał z frytkownicy też by chodziło...ja leję do swego co mam pod ręką i problemów z biegami nie miałem...
szubiszu pisze:kurczę to co mam wylać świeżo zalany olej![]()
![]()
i z powrotem zalać go samochodowym Castrolem
Luca pisze:A co chcesz się dalej męczyć z wbijaniem biegów? Czym szybciej zmienisz, tym szybciej się przekonasz, czy to było przyczyną.
Oczywiście najpierw to sprawdź tą dzwignię zmiany biegów, czy wszystko jest dobrze poskręcane i pracuje w pełnym zakresie. Jak puszczasz sprzęgło, to w którym momencie zaczyna ciągnąć? Powinno ciągnąć gdzieś 10-15mm przed całkowitym puszczeniem klamki (patrząc na koniec klamki). Jak już ciagnie od połowy, to sprzegło do regulacji, bo słabo wysprzęgla i trudności ze zmianą biegów będą.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość