https://plus.google.com/u/0/photos/1136 ... 5912751153
Wiesław pisze:Ze smutkiem stwierdzam że padł mi silnik prawie przy 30000km
skopi pisze:Podejrzewam z wiesiem ze baz nowego silnika się nie oedzie bo raczej coś z wałem,
Luca pisze:Wiesław pisze:Ze smutkiem stwierdzam że padł mi silnik prawie przy 30000km
No ale kurka wodna jak i dlaczego?
Zgasł i nie zapalił, czy się po prostu zatarł? Były jakieś wcześniejsze objawy stuki, puki, albo coś niepokojącego?
Poziom oleju był ok?
--- EDYTOWANY Pon Wrz 10, 2012 8:49 am ---skopi pisze:Podejrzewam z wiesiem ze baz nowego silnika się nie oedzie bo raczej coś z wałem,
Jeden przypadek gdzie w V-ce rozleciał się wał, to znam, ale tam to właściciel sam sobie załatwił, bo zaraz po odpaleniu na zimnym silniku, na postoju sprawdzał obroty max. Wał wymienił od Virago i moto nadal śmiga.
Wiesław pisze:Bez odkręcenia pokryw trudno stwierdzić cokolwiek - objawy były takie że moto zgasło i słychać było jakby łańcuszek z rozpędu chodzący, rozrusznik kręcił jakby na luzie nie łapiąc wału, po wbiciu biegu jakby tłoki chodziły więc gdy całkiem coś ( oczywiście przy sprawdzaniu na postoju ) zablokowało silniku postanowiłem więcej nic nie próbować, gdy odkręcę pokrywy z obu stron to pewnie będzie coś więcej wiadomo
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość