Junakiem dookoła świata

Wycieczki krajowe i zagraniczne oraz relacje z ich przebiegu

Junakiem dookoła świata

Postautor: seba_1986 dodano: 24 wrz 2012, 11:59

Ten motocykl z dobre 2 miesiące stał przy ul. Górczewskiej w Warszawie, zastanawiałem kto był tak "mądry" i założył takie kufry na Junaka.

Ostatnio go nie widziałem i zagadka rozwiązana :D :_hura"

Ps. nie wiem jak on tym wchodzi w zakręty :wielkieoczy:
Awatar użytkownika
seba_1986
Klubowicz

Motocykl: ST 1300

Junakiem dookoła świata

Postautor: Luca dodano: 24 wrz 2012, 12:13

Deamiens pisze:Luca, nie musisz marzyć, po prostu też znajdź (jakimś cudem) watahę sponsorów

Kasa i czas, to jedno, ale żony z dzieckami na tak długo, nie miałbym serca zostawić. W moim przypadku, to góra tydzień szaleństwa, raz w roku, a w tydzień Jelonkiem kuli nie objadę :D

-- EDYTOWANY Pon Wrz 24, 2012 11:18 am --

DaJan pisze:...Luka...albo zrób sie politykiem....

Ale, znaczy się, że dadzą mi samolot i za darmo będę sobie latał po świecie? :rotfl:

-- EDYTOWANY Pon Wrz 24, 2012 11:25 am --

beniamin82 pisze: Przypuszczam że ten junak został przeglądnięty przez inż. Czwordona 100tyś. razy. Rama wzmocniona itd.

Pewnie wszystko wyjdzie w praniu. Coby jednak nie mówić, to przedsięwzięcie odważne.
Może jakieś małe zakłady :D
obstawiam 80%, że sprzet nie wytrzyma okrążenia kuli bez poważnej awarii, a 20%, że wytrzyma :)
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Junakiem dookoła świata

Postautor: mlynaszz dodano: 24 wrz 2012, 12:39

He he też chciałem zakłady proponować. :D
Jeśli Junak firmuje taką sprawę, to muszą byc pewni siebie i tego sprzęta. Pożyjemy, zobaczymy.
Awatar użytkownika
mlynaszz
Zarząd KCM

Motocykl: CHN->JP->I->GB->JP

Junakiem dookoła świata

Postautor: Luca dodano: 24 wrz 2012, 14:31

mlynaszz pisze:Jeśli Junak firmuje taką sprawę, to muszą byc pewni siebie i tego sprzęta.

M20 wydaje się fajny do podróżowania, ale jaki motocykl wytrzyma taką podróż, jeśli się niemalże potraja jego wagę :?: :swir:
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Junakiem dookoła świata

Postautor: Michał_66 dodano: 24 wrz 2012, 14:48

Luca pisze:
mlynaszz pisze:Jeśli Junak firmuje taką sprawę, to muszą byc pewni siebie i tego sprzęta.

M20 wydaje się fajny do podróżowania, ale jaki motocykl wytrzyma taką podróż, jeśli się niemalże potraja jego wagę :?: :swir:

dlatego to mnie najwięcej przeraża przecież to ponad pół tony z kierowcą więc rama i łożyska kiery tak dostaną w dupę że hej cienko to widzę mój typ 30% wytrzyma 70% będzie kicha :)
Michał_66

Junakiem dookoła świata

Postautor: Ralph dodano: 24 wrz 2012, 15:15

Myślę że silnik da rade.
a jak więcej wziął to będzie więcej zostawiał po drodze ;)
a wybrał sie tak późną porą roku pewnie dlatego ze kontrakty podpisane a terminy gonią i pewnie są kary za nie dotrzymanie terminów.
Ale szacun dla Pana Michała :chopper2: :dobrarobota:
Awatar użytkownika
Ralph
Forumowicz

Motocykl: romet z 125 kinroad 250 WSKi

Junakiem dookoła świata

Postautor: wmamon dodano: 24 wrz 2012, 18:21

Witam
Szanowni koledzy, lubie podróże, lubię czytać o podróżach, a te na najbardziej skromnych środkach lokomocji są dla mnie najciekawze. No i jeszcze samotne. Trafiłem na Wasze forum przy okazji mojej chińszczyzny. Z wielkim zaciekawieniem przeczytałem relację Pana Luca, z wyprawy dookoła Polski. Czytałem o Mnichu, o Naczelnym Filozofi(ale to gdzies indziej). Najbardziej mnie zaintrygowała wyprawa na Romecie do Afryki. Odnośnie wyprawy Junakiem!. Dlaczego nie??????????????????

A POJECHALIBYŚCIE NA 100letnim Dziadku wzdłuż świata? Ten człowiek był w Polsce.

Obrazek

http://oldblokeonabike.com/ zobaczcie sobie, tekst jest po angielsku, trochę lakoniczny i miło wspomina Polaków :oklasky:

PS. jest to mój pierwszy wpis po przywitaniu się z Wami, przepraszam za zejscie z tematu Junaka. Myślę, że mnie nie opieprzycie bardzo. Uczę się też bycia na forum, bo nigdy nie byłem. Jest to, z tego co czytam, bardzo PRZYJAZNE FORUM, mało tu nadęcia, które są forach użytkowników "mniej skromnych" jednośladów.

edytuję posta i dodaję uwagę!
_boisie po obejżeniu fotografii przygotowaego Junaka do drogi, po doczytaniu się, że wziął 5 par butów, a na topcase przykleił nie wiem po co, garażową podstawke pod kask x2 :rotfl: odwołuję moje słowa Odnośnie wyprawy Junakiem!. Dlaczego nie??????????????????
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2012, 20:21 przez wmamon, łącznie zmieniany 5 razy
Awatar użytkownika
wmamon
Forumowicz

Motocykl: Barton

Junakiem dookoła świata

Postautor: selmen dodano: 24 wrz 2012, 18:32

Czekałem na tę wyprawę bo jak gadałem z tymi goścmi z Almotu co nam na zakończenie do Jankowa sprzęty do oglądnięcia przywieźli- to mówili, że szykują maszynę (M-20) do jakiejś dalekiej podróży. No widać rok im to zajęło ale mimo wszystko jestem jak najbardziej za powodzeniem tego projektu- zwłaszcza całym sercem za śmiałkiem, który odważył się tego dokonać. Polacy nie są jednak pionierami w przystosowaniu tego modelu do dalekich podróży. W Ameryce południowej ten model Regala sprzedawany jest jako Jawa Ruta i jak widać na poniższych filmach całkiem przyzwoicie zostaje przystosowany przez autochtonów do przemierzania argentyńskich bezdroży:
http://www.youtube.com/watch?v=kN1DnMQD ... ure=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=1-prVBKI ... re=related
obejrzyjcie cały drugi film i zobaczcie jak w trudnym terenie te motocykle były eksploatowane. momentami jako sprzęt przeprawowy. nie znam hiszpańskiego i nie wiem jakie są opinie tych użtkowników ale te motocykle chyba naprawdę dają radę! :oklasky: mimo, że mają z czeską Jawą tyle wspólnego co nasz M-20 z Junakiem- (co słowacy i czesi też dość mocno przeżywają- w Czechach to z kolei Yuki SPT)
niestety patrząc na zdjęcia M-20 przygotowanego do tej podróży ktoś totalnie był chyba nie w temacie doposażając go tak siermiężnie...każdy z nas kto choć trochę podróżuje w dłuższe trasy wie, że używa się na ogół tych samych rzeczy, które wchodzą max w 3 kufry i wałek na siedzenie pasażera a więc za cholerę nie rozumiem tych skrzynek na amunicję p-panc na przodzie :swir: kuźwa pokarzcie mi gdzies takie cuda na forach podróżniczych, gdzie ludzie zapodają relacje z naprawdę dalekich podróży np. adventure rider (http://website.informer.com/visit?domain=advrider.pl) czy http://kilometr.com/ i podobnych. w kwestii pory roku na taką trasę też absolutnie popieram przedmówców, no chyba że chodzi o hardcore no to jesień- zima na Syberię jak najbardziej.
Mam nadzieję, ze ten chłopak nie będzie zdany zupełnie na siebie a błędy fabryczne tej maszyny zostały zniwelowane.
Jakby nie patrzeć duży szacun dla kierowcy za odwagę i dla firmy, że zdecydowała się na taki długodystansowy test sprzedawanej przez siebie maszyny. Jak mu się uda to można je będzie kupować z zamkniętymi oczami....no pod warunkiem, że dokonają w nich podobnych przeróbek- jak w maszynie do tej podróży ;p
A my mamy co śledzić w jesienne wieczory :pisze:
Non Omnis Moriar...
Awatar użytkownika
selmen
Klubowicz

Motocykl: WSK;KZ550;Fj;R1100RT;Duke II

Junakiem dookoła świata

Postautor: Luca dodano: 25 wrz 2012, 08:41

wmamon pisze:... przeczytałem relację Pana Luca, z wyprawy dookoła Polski.

Tylko nie Pana, po prostu Luca jestem :)

wmamon pisze:http://oldblokeonabike.com/ zobaczcie sobie, tekst jest po angielsku, trochę lakoniczny i miło wspomina Polaków :oklasky:

Oo to jest dopiero odjazdowy sprzęcior na wyprawę :D :buttrock:
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Junakiem dookoła świata

Postautor: krysz dodano: 25 wrz 2012, 08:56

Luca pisze:
wmamon pisze:... przeczytałem relację Pana Luca, z wyprawy dookoła Polski.

Tylko nie Pana, po prostu Luca jestem :)

:)) szacun Panie Luca... za te wszystkie podróże :oklasky:
Łukasz naprawdę jesteś gość... i zawsze potrafisz nas zaskoczyć nie zapowiedzaianym wyjazdem...
"Nieważne jaki masz motocykl, ważne gdzie nim byłeś"
http://chomikuj.pl/krysz2/Podr*c3*b3*c5 ... uiser*27em
Awatar użytkownika
krysz
Klubowicz

Motocykl: Keeway Cruiser
Tel. kom.: 602433923

PoprzedniaNastępna

Wróć do Podróże