Junakiem dookoła świata

Wycieczki krajowe i zagraniczne oraz relacje z ich przebiegu

Junakiem dookoła świata

Postautor: beniamin82 dodano: 28 wrz 2012, 08:33

No i jakiś jego znajomy pyta na FB co się działo ze sprzęgłem...
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Junakiem dookoła świata

Postautor: Luca dodano: 28 wrz 2012, 08:57

beniamin82 pisze:No i jakiś jego znajomy pyta na FB co się działo ze sprzęgłem...

Czyli ci co mają z nim bezpośredni kontakt wiedzą więcej, a gościu nawet o tym nie pisnął na FB. Szkoda, bo jak awarie będą ukrywane przed publiką, to po G, ta szumna wyprawa.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Junakiem dookoła świata

Postautor: Deamiens dodano: 28 wrz 2012, 09:52

Luca, no przecież dla reklamy ta wyprawa. To się przemilczy, tamto się pominie, i wyjdzie że ostro przeładowane moto jest w stanie zrobić x kilometrów bez jakichkolwiek problemów. Tylko kurcze, jakoś słabo rozreklamowana ta wyprawa... Nawet na stronie Junaka o niej ani słowa. Może dodadzą po pomyślnym zakończeniu?
Awatar użytkownika
Deamiens
Forumowicz

Motocykl: DR800, DL1000
Tel. kom.: 696082016

Junakiem dookoła świata

Postautor: Peliks dodano: 28 wrz 2012, 11:48

Coś mi się wydaje że za bardzo "napaliliście się" na tą wyprawę. Może koleś sam to sobie wymyślił i dla tego jest bez szumu ze strony almotu ? Bo tak na zdrowy rozum kto by chciał taką trasę(jesienią Syberia = błoto i zimno) robić sam na nie do końca sprawdzonym sprzęcie ? Dziwnie to wygląda. Bynajmniej dla mnie. Ciekawe czy ten kolo śmigał gdzieś wcześniej ? Nic nie znalazłem w necie na ten temat. Pozdrawiam. Peliks.
Awatar użytkownika
Peliks
Klubowicz

Motocykl: Burgman AN400 K9
Tel. kom.: 662066637

Junakiem dookoła świata

Postautor: Wiesław dodano: 28 wrz 2012, 12:24

Pamiętam że był taki serial o dwóch motocyklistach ( znanych jeden z nich to aktor - obi łan z Gwiezdych wojen drugi to Brytyjski rajdowiec jechali do o koła świata przez Syberie i Mongolie na Bm-kach i też nie obywało się bez awari a nawet wymiany motocykla więc życzę gościowi objechania.
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2012, 14:41 przez Wiesław, łącznie zmieniany 1 raz
Pozdrowienia z Borów Tucholskich
Awatar użytkownika
Wiesław
Klubowicz

Motocykl: KEEWAY SUPERSHADOW 250 V
Tel. kom.: 602899398

Junakiem dookoła świata

Postautor: Luca dodano: 28 wrz 2012, 13:27

Wiesław pisze: więc życzę gościowi dojechania.

Wiesiu, Ty nie życz gościowi dojechania, bo jeszcze dojedzie sprzet na amen i będzie na Ciebie, tylko życz objechania dookoła globu :D
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Junakiem dookoła świata

Postautor: Michał_66 dodano: 28 wrz 2012, 15:27

No i zaczynają się pierwsze kłopoty
http://www.facebook.com/pages/Junakiem- ... 2279656451
Michał_66

Junakiem dookoła świata

Postautor: mlynaszz dodano: 28 wrz 2012, 15:36

Deamiens pisze:[..... Tylko kurcze, jakoś słabo rozreklamowana ta wyprawa... Nawet na stronie Junaka o niej ani słowa. Może dodadzą po pomyślnym zakończeniu?

A może, patrząc na to co sie już dzieje, jest to jakaś złośliwa antyreklama, japońskich koncernów czujących zbliżające się zagrożenie ;)
Awatar użytkownika
mlynaszz
Zarząd KCM

Motocykl: CHN->JP->I->GB->JP

Junakiem dookoła świata

Postautor: Deamiens dodano: 28 wrz 2012, 16:26

Mnie głównie ciekawi jedno, może ktoś mi pomoże - czemu np. klikając w link od Michał_66 nic nie widzę?! Fakt, nie używam fejsbuki bo mi się buka od czasów muminków źle kojarzy, ale jak nie tak dawno wszystkie takie wyprawy były postawione na zwykłych blogach to latało, a teraz... eh.

Co do elektryki (bo to akurat jakimś sposobem mogę zobaczyć na zdjęciach z tablicy), to szkoda że nie wstawił przetwornicy na 220 żeby móc czajnik chociażby podpiąć.

mlynaszz, myślę, że gdyby to była złośliwa antyreklama, to Junak (czy w sumie almot) nie byłby jednym ze sponsorów, a, dajmy na to, Honda :)
Awatar użytkownika
Deamiens
Forumowicz

Motocykl: DR800, DL1000
Tel. kom.: 696082016

Junakiem dookoła świata

Postautor: wmamon dodano: 28 wrz 2012, 18:00

Deamiens pisze:Mnie głównie ciekawi jedno,.....

mlynaszz, myślę, że gdyby to była złośliwa antyreklama, to Junak (czy w sumie almot) nie byłby jednym ze sponsorów, a, dajmy na to, Honda :)

Witam :-) Mysle, że tym wpisem potwierdziłeś domysły tych, którzy uwazaja iz wpisy podróznika są delikatnie retuszowane. Na dzień dzisiejszy zakazane do udostepniania. Ledwie w 3dni dojechał do wschodniej granicy, a juz cos po cichu , ktos zapytał o sprzegło. On teraz sam pisze, że wogóle nie odpalił bo bendix. No i te druciki, ale one były pewnie z innej bajki chińskiej. Trudny to temat dla sponsora i firmy , która przygotowała ten pojazd i pewnie chciałby dobrej reklamy. Panowie, ktoś kiedys pojechał POLSKIM Komarkiem i WSKą daleko do Azji. Ale to jest Chiński twór, majacy "przyklepke" Junak. Troche to godzi w mój patriotyzm regionalny.
Ktoś chce obejżec wyprawe dookoła swiat a na filmie przytaczanym w tym temacie przez kogos wcześniej, to prosze kliknąć w youtuba na "Long way round" czy "Long way down" . http://youtu.be/J_gf3vM9CQQ , http://youtu.be/1p-R0o4Yw04 . Pasjonujace, wielo odcinkowe relacje z wypraw, trudności logistyczne , wizowe itd.. To tu wyglada na głupawkę. _boisie
Pozdro Wiesiek

ps. zgodnie z moja sygnaturka na dole, dalej mu kibicuję!
Awatar użytkownika
wmamon
Forumowicz

Motocykl: Barton

PoprzedniaNastępna

Wróć do Podróże