Dzisiaj robiłem z gumą ślizgu łańcucha. Aby ją zdjąć to musiałem ją przeciąć bo okazało się że to takie oczko przewleczone przez śrubę mocującą wahacz. Nigdzie w warsztatach nie mieli starego paska rozrządu ale w czwartym dali mi stary pasek klinowy - ogromny płaski z rowkami wzdłuż. Przymocowałem kawałek paska obejmą - nie kleiłem bo bez demontażu - przynajmniej łańcucha, nie idzie na tyle tego wyczyścić aby jakikolwiek klej trzymał. Zrobiłem jednak błąd - zamiast przeciąć stary ślizg od góry przeciąłem wzdłuż otworu mocującego do wahacza a dopiero potem wymyśliłem, że żeby się lepiej trzymał mój pasek ślizgu, to założę jeszcze końcówkę starej gumy ślizgu, odwrotnie, tą niezużytą (dolną) stroną do góry. No i teraz mam tylko połówkę tej końcówki przykręconej podkładką tak że trzyma się na "słowo honoru". Zobaczymy jak moja praca zda egzamin

Foto:
https://picasaweb.google.com/1172991184 ... 2291038930Wracając do lampy. Jak ją rozkręciłem to w lampie były dwie dodatkowe kostki. Jedna podejrzewam może służyć do podłączenia obrotomierza. A druga? Czy w standardzie też są w lampie trzy kostki nie licząc podłączenia świateł pozycyjnych?
23 października 2012
Ta trzecia kostka to do podłączenia voltomierza.
24 września 2012
Założyłem żarówki Bosma 40/45W. Doszły dzisiaj. Na razie zrobiłem w dzień próbę w garażu. Jasność świecenia porównywalna z ksenonem. Cena 4,49 zł/szt. Widziałem w sklepie w którym mlynaszz załatwił rabat żarówki ksenony 35/35 w cenie 7 zł - wcześniej przez google znalazłem za 31 zł. Koszt wysyłki oczywiście 3X> od żarówki wiec trzeba kupować kilka szt.
Wczoraj (29/30.09) jechałem w nocy. Moim zdaniem świecą lepiej, jaśniej od ksenonów 35/35W, szczególnie na długich. Światła muszę podnieść jeszcze odrobinę do góry bo o ile krótkie są dobrze to długie świecą w/g mnie trochę za blisko. Reasumując jestem z nich zadowolony.