Jaki akumulator-żelowy??

Re: Jaki akumulator-żelowy??

Postautor: Karol dodano: 02 gru 2012, 15:16

Chinole w standardzie dają 4Ah o ile się nie mylę, a biorąc pod uwagę, że zazwyczaj robisz 100km dziennie, to z 7-9Ah twoja prądnica powinna sobie poradzić.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Karol
Forumowicz

Motocykl: Chituma CTM250-3 Fastran
Tel. kom.: 602356890
Komunikator: GG 10691947

Postautor: mike_russ dodano: 02 gru 2012, 15:43

W Lisie kwasowy 7Ah oryginalnie , w Dziku też kwasowy 12Ah oba chińskie. 7Ah przygasi na pewno, 12Ah też powinien, większego nie montuj a jak jesteś bardzo w potrzebie i reflektowałbyś na sprawną 2-letnią kwasową używkę 7Ah to Ci Lisiego mogę sprzedać tylko szczegóły na PW . Ale najpierw zmierz czy Ci wejdzie w gniazdo: szerokość 145 x głębokość 60 x wys. 130mm. Zasadniczo go trzymam jako awaryjny do Dzikusa, ale w sumie po co to nie wiem...
Awatar użytkownika
mike_russ
Sympatyk

Motocykl: Zipp Raven "Dzikus"
Komunikator: GG 13140250

Postautor: Szubi dodano: 15 mar 2013, 12:35

koniec końców zdecydowałem się na akumulator Yuasa YTX7L-BS. http://sklep.prostowniki-akumulatory.pl ... -1116.html
Parametry:
12 V, 6 Ah
prąd rozruchowy: 85 A
Technologia: AGM
Cena jaką zapłaciłem to 165 zł :) + gratis (urządzenie które pokazuje stan naładowania, przez które również można ładować akumulator) że musiałem poczekać kilka dni :))
Do zestawu były dołączone buteleczki z elektrolitem. Sprzedawca mnie poinstruował, że po zalaniu akumulatora muszę poczekać godzinę zanim go ostatecznie zamknę. Mam nadzieję że to był dobry wybór w dobrej cenie. Po sezonie napiszę jak się spisał :pisze:
Największe szczęście w świecie, na końskim i motocyklowym siedzi grzbiecie . . .
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Motocykl: Fernando

Postautor: Michał_66 dodano: 15 mar 2013, 17:47

szubiszu pisze:koniec końców zdecydowałem się na akumulator Yuasa YTX7L-BS. http://sklep.prostowniki-akumulatory.pl ... -1116.html
Parametry:
12 V, 6 Ah
prąd rozruchowy: 85 A
Technologia: AGM
Cena jaką zapłaciłem to 165 zł :) + gratis (urządzenie które pokazuje stan naładowania, przez które również można ładować akumulator) że musiałem poczekać kilka dni :))
Do zestawu były dołączone buteleczki z elektrolitem. Sprzedawca mnie poinstruował, że po zalaniu akumulatora muszę poczekać godzinę zanim go ostatecznie zamknę. Mam nadzieję że to był dobry wybór w dobrej cenie. Po sezonie napiszę jak się spisał :pisze:

uważaj bo Yuasy montowali w Boeingach 787 a z tego co wiadomo to te są uziemione właśnie przez akumulatory :)) :)) :)) :))
Michał_66

Postautor: Szubi dodano: 15 mar 2013, 18:26

latać nie będę, gorzej jak akumulator mi eksploduje pod zbiornikiem paliwa _boisie wtedy może być nieciekawie :aniol:
Największe szczęście w świecie, na końskim i motocyklowym siedzi grzbiecie . . .
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Motocykl: Fernando

Poprzednia

Wróć do Jinlun/Romet 150