close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Oprawka światła stop

Oprawka światła stop

Postautor: Luca dodano: 16 kwie 2008, 11:31

No to krzepy ci nie brakuje :mrgreen:
Mogłeś mieć problem przy wciskaniu jak nieprawidłowo ustawiłeś te wypustki w oprawce żarówki. Jeden wypustek jest wyżej a drugi niżej, do tego mogą się różnić wielkością. Jak się chce wcisnąć odwrotnie to nie bardzo wchodzi.
Mniejsza z tym :P Podstawa lampy chyba trzyma się na trzech śrubkach, dostęp do nich masz od spodu błotnika. Niestety trzeba trochę przylepionego błota odskrobać i spokojnie je znajdziesz. Jest trochę ciasno ale spokojnie można odkręcić zwykłym kluczem.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Oprawka światła stop

Postautor: facet.na.motuuuurze dodano: 17 kwie 2008, 17:08

a jaki LED do swiatla STOPu?

tez probowalem tam wstawic LED ale one daja zupelnie inny kolor swiatla, robi sie taki bardziej fioeletowy przez klosz lampy. nie podobalo mi sie i na razie zostawilem zwykla zarowke.

ale moze juz wymyslili jakies nowsze lepsze LEDy?
facet.na.motuuuurze

Oprawka światła stop

Postautor: Luca dodano: 18 kwie 2008, 08:44

facet.na.motuuuurze pisze:a jaki LED do swiatla STOPu?
tez probowalem tam wstawic LED ale one daja zupelnie inny kolor swiatla, robi sie taki bardziej fioeletowy przez klosz lampy. nie podobalo mi sie i na razie zostawilem zwykla zarowke.
ale moze juz wymyslili jakies nowsze lepsze LEDy?

Światło LEDów ma inne pasmo jak żarówki i czasem tak jest, że po przejściu przez kolorowe szkiełko zmienia kolor, lub wcale nie widać.
Najlepiej by się sprawdził LED świecący na biało ale takiego do stopu jeszcze nie widziałem, robią tylko czerwone.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Oprawka światła stop

Postautor: andrzej dodano: 18 kwie 2008, 08:49

Awatar użytkownika
andrzej
Klubowicz

Motocykl: VStrom 650 (był R-250,NT-650)

Oprawka światła stop

Postautor: facet.na.motuuuurze dodano: 18 kwie 2008, 08:58

wlasnie taka probowalem. biala.
i wychodzil kolor bardziej fioletowy z tego po nalozeniu plastikowego kolpaka.

moze pomaranczowa sprawdzilaby sie lepiej? bo w koncu zwykle zarowki daja bardziej zolte swiatlo.
jak gdzies w sklepie zobacze pomaranczowa to sprawdze, ale kupowac kolejnej na probe, za taka kase, mi sie nie chce na razie.
facet.na.motuuuurze

Oprawka światła stop

Postautor: Luca dodano: 18 kwie 2008, 09:19

facet.na.motuuuurze pisze:wlasnie taka probowalem. biala.
i wychodzil kolor bardziej fioletowy z tego po nalozeniu plastikowego kolpaka.

No to może właśnie czerwona była by odpowiednia lub pomarańczowa. Inaczej się tego nie da dobrać jak tylko metodą eksperymentów a to niestety kosztuje trochę.
W kierunkach mam LEDy świecące na pomarańczowo i kolor światła spod klosza jest pomarańczowy, taki jak powinien być.
P.S.
Ty chyba też w kierunkach masz LEDy, to odkręć klosz z kierunku i przystaw ten od stopu do mrygającego pomarańczowego LEDa i wszystko będziesz wiedział. ;)
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Oprawka światła stop

Postautor: Luca dodano: 18 kwie 2008, 12:12

cjt7 pisze:Okazało się, że mocowanie żarówki mi wpadło bo się przekręciło. Na szczęście jak zacząłem grzebać od spodu błotnika to wykryłem że tam jest dość duża dziura przez którą można palcem wypchnąć mocowanie do góry i umieścić na swoim miejscu i po kłopocie :P

Ja tą dziurę zakleiłem plasteliną by mi tam nie leciała niepotrzebnie woda z błotem.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Oprawka światła stop

Postautor: Luca dodano: 24 kwie 2008, 11:17

cjt7 pisze:Ja jednak zostawię z tą dziurką gdyby mi znowu wpadła.....

No i dlatego zakleiłem to zwykłą plasteliną dla dzieci. Uszczelnia skutecznie a w razie co to łatwo można odetkać ;)
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Wróć do Jinlun/Romet 250