Myślę, że takie "cuś" http://allegro.pl/podnosnik-motocyklowy-stojak-do-motocykli-i3418172630.html Jest w miarę łatwe w wykonaniu jeżeli ma się choć znikome umiejętności manuale w obsłudze szlifierki i spawarki i należy pamiętać że nie będzie unosił całego ciężaru moto tylko jego część, ponieważ przednie koło ma styczność z podłożem
Ja widziałem gdzieś na allegro ,taki że wsuwa się go pod silnik,unosi całe moto i można wszystko przesunąć w dowolne miejsce(ma malutkie kółeczka). Chyba jednak było trochę droższe .
Ja mam taki podnośnik. Używałem go podnoszenia (tył i przód) R250 V , XJ 600, Vt 600c, Zipp Roadsar. Ostatnio też podnosiliśmy z Niktem Jego Cruiserka. We wszystkich przypadkach okazał się bezproblemowy i wystarczający. Pozdrawiam. Peliks.
Z uwagi na brak stopki centralnej w R250 każda naprawy to przekichana sprawa, a potrzeba nagliła. Dzięki dziurze w jezdni, w którą wpadłem , zrealizowałem mój pomysł na stojak. Musiałem dopasować do nietypowego przebiegu tłumików pod silnikiem coś w stylu stopki z możliwością podnoszenia maszyny i oparcie na jedno lub drugie koło . Sądzę, że stojak wykonałem dość profesjonalnie.Nie uda mi się zamieścić zdjęć, nie wiem jak - szkoda.