kosimazaki pisze:Tenegelu wybierasz się do tego serwisu w Choroszczy może? Jakby była dobra aura (nie będzie deszczu) to chętnie bym się śmignął z Tobą o ile nie będę przeszkadzał. Tylko ja dopiero po 15 stej mogę, bo pracuję do tej godziny. Nie wiem jak kamil_juri, może też by się śmignął?
Jakbyś nie miał później jak wrócić, to Cię mogę zabrać na plecaczka w razie czego (gdybyś moto musiał zostawić w serwisie).
tenegel pisze:Michoł pisze:A ja uważam że Polak jest za biedny żeby kupować gówno. Więc jak ja poszedłem do salonu zippa, to wiedziałem ze kupuje moto tak jakby bez gwarancji. Ale że mam możliwość i wiedzę to dam sobie rade. Więc jeszcze raz powtarzam, jak do kogoś tu nie dotarło. Jeśli umiesz tylko sprawdzić poziom oleju i ciśnienie w kołach, a reszta to dla ciebie czarna magia, to nigdy, ale to nigdy nie kupuj chińczyka, bo będziesz miał problem.
Tenegel chopie, tobie radze rozebrać moto na tyle żeby był dobry dostęp i to pospawać, oszlifować ładnie na gładko, tak żeby nie było prawie śladu po tej robocie i pomalować. Święty spokój i zero nerwów, chyba że lubisz się wkurwiać to idź i się dochodź z zippem. Jak wygrasz w przeciągu jednego miesiąca i dadzą ci nowy moto, to ja wysyłam ci 0,7 dobrej wódki, bo będziesz dla mnie bohaterem.
Oczywiście jest to moje zdanie i każdy ma prawo z nim się nie zgadzać. Dziękuje.
tenegel pisze:Ale co do motoru - ja też miałem świadomość, że nie kupuję Hondy Rebel i że nie kupuję motoru za 20-30 tysięcy. Dlatego wiedziałem, że kupuję motor konstrukcyjnie osadzony w latach bodajże 70tych czy 80 ubiegłego wieku, spodziewałem się, że na kołach nie znajdę dunlop'ów, że przełączniki będą typowo chińskie, że będzie dużo tandetnych elementów z plastiku zamiast metalu - OK. Wiem, że żeby zrobić coś w takiej cenie, żeby komuś opłacało się to puścić w Polsce za 6 tysięcy, a wcześniej wyprodukować, dostarczyć, złożyć... wiem, że to musi oznaczać taką sobie jakość. Ale jednocześnie nie mogę pojąć, że ktoś na takich elementach składa motor i wypuszcza go do klienta. Szczerze - nie wiem, czy te motory przychodzą z Chin już poskładane, czy składają je dajmy na to w Przasnyszu - bo jeśli np. składają je w Polsce, to dlaczego ktoś to złożył w tej postaci? Nie widział feleru, nie chciał zobaczyć czy uznał, że może klient się nie połapie...?
tenegel pisze:Mądrego to i dobrze posłuchać, znaczy poczytać !! Dziękuję !!
W poniedziałek ruszam do bojuBędę meldować
![]()
Pozdrawiam !!
kamil_juri pisze:Mi się wydaje, że miałeś pecha. W ChRL po prostu robią to szybko prawie automatycznie.
NIKT pisze:Co do jakości to mógł bym polemizować. Jest to tak jak wspomniał Michoł o "zróbcie to za 1zł a nie za 3zł".
Aczkolwiek jeżeli dobrze poszukasz to znajdziesz "ten sam przedmiot" za "1.50 zł" o jakości przedmiotu za "3 zł"
Wiem z doświadczenia.
Przy okazji Japonia ciągnie części z Chin a elektronika w niektórych nowych samochodach jest robiona przez Samsunga (SONY Bravia jest na podzespołach Samsunga gdzie samsung kosztuje 3/4 sony ) a ten produkcje robi w większości w Chinach
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości