WWS the second

Tu zamieszczamy wszelkie informacje o imprezach motocyklowych.
moderatorzy: Mlynaszz, Luca

WWS the second

Postautor: Shipp dodano: 01 paź 2008, 10:34

Jakoś tak samo wyszło, że moją niepisaną domeną w KCM stało się organizowanie wypraw i spotkań motocyklowych w gronie KCM.
Po zeszłorocznych Bieszczadach i tegorocznej Słowacji i Czechach, nadszedł czas na coś poważniejszego w przyszłym sezonie.
Plan przewidywał 2 opcje:
- objechanie krajów bałtyckich /Litwa, Łotwa, Estonia i Obwód Kalinigradzki/
- wyjazd do Czarnogóry przez Chorwację.
Większośc zdecydowała, że naszym kolejnym celem przyszłorocznej Wielkiej Wyprawy będzie Czarnogóra!
A więc Szanowni Klubowicze, proponowac terminy wyprawy /przyjęty zostanie termin najwygodniejszy dla większości zgłaszających/ załatwiac urlopy i w drogę!
PS. Celem wyprawy będzie ZWIEDZANIE a nie ZALICZANIE kolejnych kilometrów! Przewiduję dzienny przebieg max 250km i szukanie noclegów od godziny 18.00 do max 20.00 i nie będzie od tego najmniejszych ustępstw! Trzeba nastawic się na minimum 2 tygodnie wycieczki.
PS 2. Oczekuję poza zgłaszaniem akcesu do wzięcia udziału w wyprawie, również propozycji, jaką trasą jechac, co zobaczyc itp. Plan wycieczki jest otwarty a ja chętnie rozważe WSZYSTKIE Wasze propozycje. Ta wyprawa ma byc Wielką Wyprawą KCM /nie Shippa/.
LISTA WYJEŻDŻAJĄCYCH NA WWSII:
1. Shipp + Renia
2. Dorplas + Aga
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

WWS the second

Postautor: dorplas dodano: 01 paź 2008, 20:19

Ja z żonką na pewno pojedziemy :)) nie ukrywam że za termin odpowiada nam początek lipca,
ale jak trzeba to dostosuję się do reszty załogi,
----------------------------------------------------------------------------------
Myśl Za Dużo! a stworzysz problem, którego wcześniej nie było!
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

Motocykl: NIGHTHAWK 750S
Komunikator: GG 827772

WWS the second

Postautor: dorplas dodano: 13 lis 2008, 20:53

zabieranie żonki ze sobą ma więcej plusów niż jazda samemu,
ja także zabieram żonę ze sobą
----------------------------------------------------------------------------------
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

WWS the second

Postautor: dorplas dodano: 30 lis 2008, 20:29

Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

WWS the second

Postautor: Shipp dodano: 14 gru 2008, 18:14

Ogólny zarys trasy, jaką planuję przejechac. Narazie bez wyboru ciekawych miesc znajdujących się po drodze ani międzyczasów i podziału na odcinki dzienne.
Punkt zborny w kraju okolice Żor i Pawłowic. Przejazd w Cieszynie do Czech. Dalej Żilina, Martin, Banska Bystrzyca. Wjazd na Węgry i kierunek Budapeszt. Omijamy Budapeszt i walimy w kierunku Pecs. Następnie wjazd do Chorwacji, Banja Luka i Sarajewo. Z Sarajewa jedziemy do Czarnogóry aż do Podgoricy. Od tego momentu zaczyna się jazda wzdłuż wybrzeża Adriatyku i powrót. Z Podgoricy jedziemy do Dubrovnika i dalej Splitu aż do Zadaru i Rijeki. Tutaj mamy wybór, albo wracamy w kierunku Zagrzebia i Bratysławy albo zaliczamy jeszcze Triest, Ljubljanę /a więc Słowenię/ i również jedziemy na Bratysławę, ale już przez Graz /Austria/. Z Bratysławy na Brno, Ostravę i Rybnik. Jesteśmy spowrotem w kraju. Daje to około 1300 km do i około 1500 z Podgoricy a więc do 3 tys razem. Czas około 2 tygodni podróży w tempie powolnego turysty. Oj, będzie się działo...!!! :tango: :rad: :piwa:
Shipp
Forumowicz

WWS the second

Postautor: Grzeno dodano: 14 gru 2008, 19:43

Trzeba jeszcze zaplanować jakiś nocleg dla grupy północ ,dobrze że temat zaczyna się ruszać .

No i czas na wstępne terminy my ruszamy najlepiej by było 1.08.2009 wiec dzień zbiorczy proponuje 2.08.09

Ja,Andrzej,Dorplas,Abu,Warszawa jak tylko Nocek miałby miejsce na namioty jeste(śmy)m wstanie dobić na nocleg do niego w sobotę 1.08.09 przez Bydgoszcz,Włocławek,Piotrków Trybunalski,Częstochowa,Katowice = Nocek gdzieś około 650-700km
Charlej Chininson/V-Stromx2/VN-900/NC750X
Awatar użytkownika
Grzeno
Klubowicz

Motocykl: CHARLEJ CHININSON/Vstrom/VN900
Tel. kom.: 792550845

WWS the second

Postautor: dorplas dodano: 14 gru 2008, 22:55

zgadzam się z Andrzejem żeby nadgonić przejazd w stronę Chorwacji a tam na większego luza coś pozwiedzać,
jeśli chodzi o miejsca już za granicą Polski przeznaczone do noclegu dla turystów to i spora kasa musi być,
a jak już na dziczach to z pewnością ustawić między sobą jakieś dwuosobowe czuwanie np. po 2-3 godz. w zależności od ilu osób pojedzie, a kaskę przeznaczyć na ....... :piwo: no właśnie,
Grzeno mam nadzieję że trasę w stronę Żor jeszcze obgadamy,
co do terminu :czas: jeśli ma taki czy inny być to się dopasujemy ale muszę znać 100%-wy termin najpóźniej do spotkania w Gródku,
myślę że możemy pomóc Shipp(owi) poszukać w necie lub popytać znajomych co do zwiedzenia miejsc po drodze, może ktoś doświadczył jakiś szczególnych miejsc,
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

WWS the second

Postautor: dorplas dodano: 15 gru 2008, 16:33

czytając kilka stron o turystach na motocyklu to najczęściej powtarzały się kwoty w granicach 2,5 do 3,5 tysia na dwie osoby i to wystarczyło w zupełności oczywiście do Chorwacji i okolic, no ale jak szaleć to kto wie ile kasy ubędzie
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

WWS the second

Postautor: dorplas dodano: 30 gru 2008, 20:28

pozwoliłem sobie nakreślić trasę miej więcej jak Shipp to opisał ale z małą korektą aczkolwiek to tylko propozycja jakim szlakiem jechać, zaczynając od Żor w stronę Cieszyna i w kierunku Ziliny ale nie już na Martin tylko po prostej w dół przelatując przez cała Słowację i pierwsza nocka w Siófok, polecają tam plaże o długości ok 14 km tak więc myślę że było by gdzie się rozbić z namiotami,
daje to razem ponad 420km i czas przejazdu "powolnego turysty" z jakimiś może po drodze atrakcjami do zwiedzenia w 6,5 do max 8 godz w jeden dzień, myślę że to nie aż tak dużo, wyjeżdżając ok godz 8:00 z Żor jesteśmy na miejscu w Siófok ok godz 15-stej a 17-stej czyli nie aż tak późno i oczywiście jest czas na znalezienie miejsca noclegowego, odpoczynek :piwa: i rano na spokojnie dalej,

link do mapki:
http://docelu.pl/turl,c89f4,Wyznaczona-Trasa.html

oczywiście jest to tylko propozycja, jeżeli będzie odpowiadać to mogę zamieścić następny odcinek który mam już przygotowany
Awatar użytkownika
dorplas
Zarząd KCM

WWS the second

Postautor: Shipp dodano: 30 gru 2008, 21:23

Jak masz jakieś pomysły to dawaj. Ja jednak Martina nie odpuszczę, bo mam tam małą sprawę do załatwienia. Miałem to zrobic na WWS w tym roku, ale Luca tak gnał, że nic z tego nie wyszło. Teraz nie zmarnuję okazji, a w międzyczasie wszyscy będą mogli zjeśc obiad w prawdziwej harleyowo-motocyklowej knajpie, bo tak mniej więcej wypadnie pora obiadowa.
Shipp
Forumowicz

Następna

Wróć do Imprezy motocyklowe