Klopot z moim nowym moto

Re: Klopot z moim nowym moto

Postautor: Figifig dodano: 31 sie 2013, 18:50

Witam ponownie.
Moj zippek jezdzi jak zloto. Czasem strzela przy zmianie biegow ale to mi sie nawet podoba.
Olej juz dawno zmienilem na pelen mineral /Orlen 15w40/ i skonczyly sie problemy ze zmiana biegow jak rowniez z buczeniem silnika/wyciem/.
Mam juz prawie 1000 km i zaczynam powoli krecic zippka odkrecajac manete do konca. Nawiasem zadziwila mnie jego moc. :D
Oczywiscie moj tez kupiony w speede skuter ciechanow. Partacze i klamcy. Do dalszych partactw przegladu zerowego trzeba doliczyc swiece - kazda inna.
I wlasnie umarl akumulator. Okazalo sie ze nie jest wlasciwy do tego modelu. Jak sie nie miescil to wypieli na zewnatrz obydowy stycznik od rozrusznika a uchwyty rozgiete, brak gumy trzymajacej aku na miejscu. W mysl zasady nic na sile wszystko mlotkiem. NIE KUPUJCIE Z CIECHANOWA = KLOPOTY. To co zaoszczedziłem wydalem juz ok 2,5 raza tyle, nie wspomne o nerwach i ciaglym bieganiu do serwisu.
Figifig
Forumowicz

Motocykl: RAVEN

Postautor: krzysiek066 dodano: 31 sie 2013, 20:48

Ja właśnie kupowalem w speede skuter w Ciechanowie :wrr: DRAMAT :wrr:
Oprócz wszystkich niedomagań o których pisałem wcześniej jest jeszcze kwestia odprysku na przednim błotniku, oczywiscie zadzwonilem do faceta z pretensjami, a on na to ze nie ma zadnego problemu ze wysle mi drugi blotnik a ten zebym mu odeslal. Nawet mialem od razu go odkrecic przy dostawcy zeby pozniej nie odsylac te kilka dni bym juz sie wstrzymal , dobrze ze tego nie zrobilem bo juz 3 tygodnie czekam na przesylke. W ogole to szkoda gadac :wrr: Mam nadzieje ze jakos to wszystko poogarniam i bedzie ok ale nie po to sie kupuje cos nowego zeby od razu to naprawiac i sie denerwowac Ja sie zdecydowalem na nowy sprzet wlasnie dlatego zeby miec pewne ze bedzie idealny a tu OOOO :wrr:
Odradzam wszystkim wspolprace ze SPEEDE SKUTEREM Z CIECHANOWA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:chopper2:
Nieważne czym, ważne z kim jeździsz ;)
Awatar użytkownika
krzysiek066
Sympatyk

Motocykl: Raven250->VT600->VTX1300
Tel. kom.: 530190634

Postautor: Figifig dodano: 31 sie 2013, 21:05

Nie łam sie bedzie ok.
Tez sie wsciekałem na poczatku ale dzis jestem mega zadowolony.
Poza ostatnia wpadka ze nie odpalil z winy aku.
Wiecej zepsuc sie raczej nie da przy przegladzie 0 /raczej braku/.
Wiec jak uporasz sie z przegladem zerowym to bedzie smigal.
Narazie zlamalem lusterko - z mojej winy - naciagajac pokrowiec oraz "stuningowalem" prezewod paliwowy znaczy zalozylem filtr. Choc nie widac na nim nic wiec raczej nie potrzebnie ale wole na zimne dmuchac.
Na zimne wieczory planuje szybe - bo w trasie troche dmucha- przesiadlem sie z duzego sciga wiec tego mi brakuje i narazie nie mam pomyslu ale jakies sakwy. Głownie miejsce na laptopa ale tak zeby pasazerka nie marudziła ze jej przeszkadzaja.
Figifig
Forumowicz

Postautor: krzysiek066 dodano: 01 wrz 2013, 15:03

Dzięki za wsparcie :dzieki:
Pzdr :chopper2:
Awatar użytkownika
krzysiek066
Sympatyk

Postautor: krzysiek066 dodano: 02 wrz 2013, 16:39

Próbowałem się dziś umówić z serwisem w moim mieście na te poprawki, a kolo oswiadczył mi ze najwczesniej za jakies 2-3 tyg bede mogł podprowadzic im moto :mur: oni go sobie potrzymaja pewnie ze 2-3 dni a pozniej .... to juz pewnie snieg spadnie :/ a ja dopiero co prawko odebrałem :)) i juz sie nie moge doczekac konkretnej przejazdzki :) więc dogadałem się prywatnie z jednym z serwisantów :pliz: , który ma ogarnąć mi temat :_hura: Jest wiec swiatelko w tunelu :rad: Mysle ze juz w tym tygodniu rusze pozostawiajac za sobą tylko jeden slad :))
Awatar użytkownika
krzysiek066
Sympatyk

Postautor: Figifig dodano: 02 wrz 2013, 22:05

Powodzenia brykam juz od 14 lat na powaznie i wiem jakie to cisnienie. Kazdy sezon zaczyna sie tak samo :)))))
Pozdr
Figifig
Forumowicz

Postautor: kamil_juri dodano: 03 wrz 2013, 12:47

krzysiek066 pisze:Próbowałem się dziś umówić z serwisem w moim mieście na te poprawki, a kolo oswiadczył mi ze najwczesniej za jakies 2-3 tyg bede mogł podprowadzic im moto :mur: oni go sobie potrzymaja pewnie ze 2-3 dni a pozniej .... to juz pewnie snieg spadnie :/ a ja dopiero co prawko odebrałem :)) i juz sie nie moge doczekac konkretnej przejazdzki :) więc dogadałem się prywatnie z jednym z serwisantów :pliz: , który ma ogarnąć mi temat :_hura: Jest wiec swiatelko w tunelu :rad: Mysle ze juz w tym tygodniu rusze pozostawiajac za sobą tylko jeden slad :))

Póki gwarancja to nie dziwię się, że nie chcesz sam tego ogarniać. Ale jak na forum można przeczytać to najlepiej samemu robić możliwie wszystko ;) ja zaczynam tak do tego podchodzić i szczerze mówiąc podoba mi się ta opcja. W 126p robiło się samemu, w unolocie też więc czemu nie w zipku ;)

Powodzenia życze :motor:
Awatar użytkownika
kamil_juri
Forumowicz

Motocykl: Zipp Raven 2012 r.

Postautor: krzysiek066 dodano: 07 wrz 2013, 15:31

No w końcu :_hura:
Odebrałem maszyne :)) śmiga jak skórka na małym ;) ale facet mial ostrego bloka ponoć jak to porozkręcał :zalamka:
Ponoć nawet szpilki chyba te od mocowania gaźnika były każda inna i w jednej w ogóle gwint zerwany, mówi ze też mogło przez to zaciągac jakies powietrze niepotrzebne do szczęscia :)
Poprawił mi też dzwignie biegów bo troche zawadzala o stopke i sprzegło wyregulował , więc ogólnie w końcu da sie jeździc :rad:

:dobrarobota:
Swoją drogą i mój dealer sie dzis do mnie odezwał ze juz w przyszłym tygodniu wysle mi błotnik :zaskoczony:
Oczywiście przedstawiłem mu cala sytuacj, był mocno zaskoczony :zaskoczony: i nawet bardzo mnie przeprosil :wielkieoczy:
tylko co mi z tego jak poniosłem dodatkowe koszty :( juz nie wspomne o nerwach :wrr:
No ale najwazniejsze ze moge juz jezdzic :tango:
Mam nadzieje ze jak na poczatku bylo tak pod gore to teraz moze byc juz tylko lepiej ;p
Awatar użytkownika
krzysiek066
Sympatyk

Postautor: Figifig dodano: 08 wrz 2013, 13:48

Nareszcie bo juz malo sezonu zostalo. :)
Jak bedziesz sie kontaktowal ze sprzedawca to przeslij mu pozdrowienia ode mnie. Powiedz ze Gdynia go pozdrawia :).
Powiedz ze jestem tak samo zadowolony.
Trzeba partaczowi zrobic PR albo sie poprawi albo niech sie zwija.
Figifig
Forumowicz

Postautor: krzysiek066 dodano: 18 wrz 2013, 20:04

:dziendobry:
choć raczej nie dobry :( Maszyna znów w naprawie :wrr: przerywa, gaśnie, paliwo zaczęło kapać :zalamka:
Awatar użytkownika
krzysiek066
Sympatyk

PoprzedniaNastępna

Wróć do Zipp Raven