close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

przełącznik

przełącznik

Postautor: damibo dodano: 09 wrz 2013, 20:27

Hej
Jestem świeżo po przeglądzie R250 po 500 km Mili Panowie zrobili przegląd, do wymiany był licznik który szwankował od początku i został dzisiaj wymieniony. I tu zaczynają się moje pytania - nowy licznik również wariuje Dodatkowo dowiedziałem się że naciskając przycisk klaksonu wywala bezpiecznik przy aku. I że licznik ten kolejny wariuje właśnie przez to. Powiedzcie czy to możliwe? w domu sobie sprawdziłem - faktycznie klakson wywala bezpiecznik, jest tak jakby przycisk był wciśnięty. Ale też nie idzie zmienić długich świateł. Jak probuje zmienić miga mi kontolka prawego migacza. Jeden z miłych Panów serwisantów udzielił mi nawet ważnej porady - w deszczu motocyklem się nie jeździ :) Powiedzcie czy faktycznie cały ten zestaw przełączników z ssaniem może mieć wpływ na licznik? I dlaczego dwa tygodnie umiałem włączyć długie- aż do dziś. Może przypadek :)

pozdr
damibo
teściowa jest mi tak samo potrzebna jak popielniczka na motorze
Awatar użytkownika
damibo
Forumowicz

Motocykl: Yamaha V-Star 650

Re: przełącznik

Postautor: skopi dodano: 09 wrz 2013, 20:38

Nie fandzol się i dawaj go do serwisu niech zamawiają nowy przełącznik i już, teoretycznie licznik jest napedzany linką więc nie ma mozliwości wspólnej awarii, chyba że coś przez kontrolki jakieś pole czy cóś? nie wiem . Na moje niech działają mechanicy po to masz gwarancję, a ich piprzenie że motórem w deszcz się nie jeździ to wiesz gdzie mogą sobie wsadzić i to głeboko.
Awatar użytkownika
skopi
Forumowicz

Motocykl: Fastran FR250-3
Tel. kom.: 792108065

Postautor: damibo dodano: 09 wrz 2013, 20:47

święte słowa skopi :) fandzolą :)
Awatar użytkownika
damibo
Forumowicz

Postautor: krysz dodano: 09 wrz 2013, 20:48

O ile dobrze kombinuję to w nowym R250 licznik jest elektroniczny, nie na linkę jak pisze skopi.
A co chodzi o ich (mechaniorów) teorię o jeździe w deszczu... szkoda słów.
"Nieważne jaki masz motocykl, ważne gdzie nim byłeś"
http://chomikuj.pl/krysz2/Podr*c3*b3*c5 ... uiser*27em
Awatar użytkownika
krysz
Klubowicz

Motocykl: Keeway Cruiser
Tel. kom.: 602433923

Postautor: Zbigniew dodano: 09 wrz 2013, 20:50

Ale w tych nowszych modelach może być licznik o napędzie elektrycznym , ale jazdy w deszczu jeszcze nikt nikomu nie zabronił .
Krysz wyprzedziłeś mnie.
Pozdrawiam
Zbyszek
Zbigniew
Klubowicz

Motocykl: Lifan LF250
Tel. kom.: 604643449

Postautor: damibo dodano: 09 wrz 2013, 20:53

jeszcze serwisant rzucił mi że jak mam w miarę ciepły garaż to wyschnie i ...może się naprawi Co za gość polubiłem jego styl :)
Ale wyłącznik wymienią przy czym mam przedziwne przeczucie że licznikowi to nie pomoże
Awatar użytkownika
damibo
Forumowicz

Postautor: teer dodano: 09 wrz 2013, 23:00

Oj nie pomoże. Licznik jest elektroniczny i u mnie też szwankował, wymienili mi w serwisie czujnik na kole i jak na razie wszystko gra. jeśli chodzi o dyskotekę z włącznikiem to pasowało by sprawdzić według mnie masę i styki w połączeniach. Chyba że składał go ten mechanik od siedmiu deszczy to mogą być cuda z kablami. :) :chopper:
???
teer
Forumowicz

Motocykl: Romet R250

Postautor: skopi dodano: 10 wrz 2013, 07:17

A widzisz i tego nie wiedziałem że może być elektroniczny :D ;p cholera nie nadążam za nowinkami u chinoli?? niemożliwe przecież nic nie brałem :swir:
Awatar użytkownika
skopi
Forumowicz

Postautor: damibo dodano: 10 wrz 2013, 22:47

odkręciłem dziś lampę - wow serwisant pomylił kable. Ktoś weryfikuje ludków którzy tam pracują? Jak można pomylić długie z kierunkiem. COraz bardziej lubię tego chłopaka z serwisu może go poproszę o autograf :)
Awatar użytkownika
damibo
Forumowicz

Postautor: skopi dodano: 11 wrz 2013, 07:46

damibo pisze:odkręciłem dziś lampę - wow serwisant pomylił kable. Ktoś weryfikuje ludków którzy tam pracują? Jak można pomylić długie z kierunkiem. COraz bardziej lubię tego chłopaka z serwisu może go poproszę o autograf :)

E tam mnie nic nie zdziwi
Awatar użytkownika
skopi
Forumowicz

Następna

Wróć do Jinlun/Romet 250