Do you Do you St.Tropez?

Wycieczki krajowe i zagraniczne oraz relacje z ich przebiegu

Re: Do you Do you St.Tropez?

Postautor: koty4 dodano: 18 wrz 2013, 16:28

Ja tam czekam na lachonki..... :))
Awatar użytkownika
koty4
Klubowicz

Motocykl: Yamaha Majesty 400

Postautor: teer dodano: 18 wrz 2013, 19:31

Luca to teraz musisz Babę gdzieś wysłać na fajny urlopik- a ty z dzieciakami i z kicią- w końcu dużo się ostatnio mówi o równouprawnieniu :jupi: pzdro dla Was wszystkich i zdrówka.
???
teer
Forumowicz

Motocykl: Romet R250

Postautor: Luca dodano: 19 wrz 2013, 07:57

teer pisze:Luca to teraz musisz Babę gdzieś wysłać na fajny urlopik- a ty z dzieciakami i z kicią- w końcu dużo się ostatnio mówi o równouprawnieniu

Nie no jak możesz tak mi bałamucić BabaLucę :mur:
Zawezwała mnie do kompa i wytknęła palcem twojego posta :wrr: _bezradny
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: Luca dodano: 19 wrz 2013, 12:14

Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Postautor: teer dodano: 19 wrz 2013, 21:36

Luca pisze:
teer pisze:Luca to teraz musisz Babę gdzieś wysłać na fajny urlopik- a ty z dzieciakami i z kicią- w końcu dużo się ostatnio mówi o równouprawnieniu

Nie no jak możesz tak mi bałamucić BabaLucę :mur:
Zawezwała mnie do kompa i wytknęła palcem twojego posta :wrr: _bezradny

Wszystko przez to że podobno to miał być Wasz wspólny wypad.
Więc aby i Ona miała chwilkę wytchnienia lub jak to mówią "dla zdrowotnosti" polecam dla Niej podróż do wód :))
Zdrówka dla Was wszystkich
???
teer
Forumowicz

Motocykl: Romet R250

Postautor: Luca dodano: 20 wrz 2013, 12:59

Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Postautor: kosimazaki dodano: 20 wrz 2013, 13:56

Luca, te Twoje zdjęcia oglądam, że tak powiem jednym tchem. Dodatkowo zdjęcia okraszone doskonałymi komentarzami :brawa: Mogę sobie tylko wyobrazić jak to piorunująco wyglądało na żywo, szczególnie Wzgórze Św. Michała.
Nie wiem czy orientowałeś się kiedyś w temacie, o którym za chwilę napiszę ale jeśli nie to naprawdę warto. Chodzi o to, że przed takim wyjazdem dogadujesz się z jakąś gazetą (najlepiej coś z geografią lub czymś podobnym), że w zamian za zrobienie i udostępnienie (zrzeczenie się praw autorskich przy okazji) im za darmo zdjęć, oni Ci wypożyczają aparat i ponoszą koszty Twojego wyjazdu. Ile Ci dadzą i za co zapłacą to już kwestia Twojej inwencji twórczej w rozmowie z ich przedstawicielem oraz zapotrzebowania na dany materiał. Podpisujesz specjalną umowę i w drogę. Mój dawny kumpel kiedyś na ponad miesiąc pojechał do Iranu w taki sposób. Zapłacili za Niego (podróż i żarcie), dodatkowo dali Mu aparat, full klisz (wtedy jeszcze dobre cyfrówki były za drogie na takie pożyczanie) i wysłali w drogę. Pojechał, napstrykał fotek, oddał wszystko redakcji a wrażenia pozostały. Mówił, że nie da się opisać. Oczywiście nie mieszkał w Mariocie ale na polu zdarzyło mu się spać sporadycznie.
Nie mam pojęcia czy takie coś w obecnych czasach jeszcze przejdzie ale masz odpowiednie zadatki na fotoreportera i warto spróbować.
Mam nadzieję, że BabaLuca mnie nie zje za podrzucanie takich pomysłów ;)
Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz, jaką można robić w ubraniu
Awatar użytkownika
kosimazaki
Forumowicz

Motocykl: Honda CBF600SA

Postautor: Luca dodano: 20 wrz 2013, 14:33

kosimazaki pisze:Nie mam pojęcia czy takie coś w obecnych czasach jeszcze przejdzie ale masz odpowiednie zadatki na fotoreportera i warto spróbować.

Może i jakaś gazeta by coś tam wspomogła ale u mnie jest jeden problem. Dostaję urlop, wsiadam i jadę. Długoterminowego planowania w tym brak.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Postautor: kacpero dodano: 20 wrz 2013, 15:24

Obawiam się, że aktualnie takie akcje pomocowe to czas przeszły dokonany :) z pełna sympatią dla dokonań, zamiarów etc.
Redakcje tną koszta do maksimum, reporterzy pracują od lat jako wolni strzelcy i jeżeli maja do zaoferowania atrakcyjny materiał zwyczajnie wystawiają go na "aukcję" - winner takes it all :))
Poza tym zdecydowanie taniej jest zlecić konkretne zadanie i zapłacić za usługę niż finansować całą wyprawę. Obecnie świat stoi otworem przed każdym, metody o których rozmawiacie Panowie sprawdzały się w czasach turbulencji granicznych :))
Zamiennie prościej znaleźć sponsora (firma z branży motocyklowej) a równolegle domówić z jakimś nośnikiem medialnym na opracowanie fotoreportażu.
Awatar użytkownika
kacpero
Sympatyk

Postautor: kosimazaki dodano: 20 wrz 2013, 16:11

kacpero pisze: Zamiennie prościej znaleźć sponsora (firma z branży motocyklowej) a równolegle domówić z jakimś nośnikiem medialnym na opracowanie fotoreportażu.

Zgadzam się z Tobą w 100%. Mi osobiście na pewno super czytało by się taki fotoreportaż, że ktoś na jakimś sprzęcie, który spora grupa motocyklistów uważa za złom i g...o chińskie (sorki, ja tak nie uważam), przejechał w porywie taką trasę jakiej spora część przez cały sezon a nawet dwa nie zrobi (chodzi o długość), po obejrzeniu komedii, bo tak sobie z dnia na dzień postanowił. Takie rzeczy nie zdarzają się na co dzień i dla odmiany od testów i czytania o tym jak to sprzętem za 70 tysięcy złotych plus wyposażenie za następne 50 tysiaków ktoś objechał Hiszpanię, wolałbym sto razy bardziej przeczytać o kimś takim jak Luca i o Jego wyczynie i nie piszę tego jak wazeliniarz tylko poważnie tak to widzę. Przy okazji mielibyśmy przetestowany w szerokim zakresie sprzęt, co dla producenta chyba też mogłoby pomóc o ile ten sprzęt sprawowałby się jak ten, którym pojechał Luca :)
Luca ja Ci dobrze radzę, pogadaj z gazeciorami jakimiś motocyklowymi, że masz taki gest od czasu do czasu i chętnie rozwiniesz skrzydła o ile znajdzie się sponsor ;)
Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz, jaką można robić w ubraniu
Awatar użytkownika
kosimazaki
Forumowicz

Motocykl: Honda CBF600SA

PoprzedniaNastępna

Wróć do Podróże